mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Újdonságok a Petőfi Rádióban
2012-03-09 10:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Új és megújult műsorokkal, részben új műsorrenddel jelentkezik március 12-től a közszolgálati MR2-Petőfi Rádió.

Talpra magyar - reggel a Petőfi Rádióval címmel megújul a reggeli zenés ébresztő. Hétköznap reggel hat és tíz óra között a napi aktualitások mellett a pop-rock világ legfrissebb híreit is hallhatják az érdeklődők. A Buda Márton vezette műsorban félóránként rövid hírek, időjárás, közlekedési infók, illetve fél hétkor egy negyedórás hírösszefoglaló is helyet kap, illetve a hallgatók is szerepet kapnak az adásban - arra a Műsorszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóközleménye nem tér ki, hogy ez pontosan mit jelent.

Egész úton - hazafelé a Petőfi Rádióval címmel egy délutáni "hazakísérő" műsor lesz minden hétköznap négy és hét óra között, valamint vasárnaponként egy és nyolc óra között. A Frankó Roni és Lovász László páros által celebrált programban zenék, rövid, pergő párbeszédek, friss információk, zenei érdekességek, interjúk, kísérletező rádiós produkciók kapnak helyet. A hallgatók közvetlenül is beleszólhatnak majd az adásba.

A Kultúrfitnesz című kulturális magazin is új tartalommal bővül. Továbbra is minden hétköznap, de 3 órában, este 7 és 10 óra között lesz hallható. Az egyik új elem a történelem és a popkultúra/zene kapcsolódási pontjait különféle formai megoldásokkal bemutató műsorrész. Az esti műsor fő alkotóelemei lesznek még a Bombafilm című mozimagazin filmértékelései, a '90-es és a 2000-es évek immár klasszikusnak tekinthető zenéi, az új lemezbemutatók és természetesen a műsorvezető Horváth Gergely.

Szombatonként délután egy és este nyolc óra között az Ej, mi a cool című műsorban újra hallható lesz "minden, ami menő és petőfis": a Top30-as heti játszási lista dalai és a legjobb, legizgalmasabb számok - olvasható a közleményben.

Az Eleven sem ismeretlen a hallgatók számára, de az eddigi pénteki jelentkezéssel szemben március 12-től minden este tizenegy órától hallhatók lesznek a hazai és nemzetközi koncertélet pillanatai. A rádió virtuális látogatást tesz a legnagyobb európai zenei fesztiválokon illetve Európa ismert és kedvelt klubjaiban, koncerthelyszínein.

Újdonság lesz viszont a vasárnap este nyolc és kilenc óra között megszólaló Vadonat, amelyben a Petőfi igyekszik bemutatni mindent, ami felfedezni való, máshol még nem hallott, magyar előadók által alkotott újdonság.

A hétvégi napokon, ebédidőben, dél és egy óra között jelentkezik az Asztali - Petőfi Planéta című új összeállítás, amelyben a Föld közeli és egészen távoli pontjairól érkező világzenei felvételek is hallhatók.

A legfrissebb brit zenéket bemutató Selector "kistestvére", a Selector DJ mix is megjelenik a Petőfi kínálatában. A melléklet jóvoltából minden szombaton este tíztől "buli-indító" összeállításokkal igyekszik szórakoztatni a hallgatókat a rádió.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Honnét jöhetnek elsősorban plusz bevételek az online piacra 2016-ban?

Saját növekedésből

A tévés szegmensből

A print szegmensből

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!