mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Out-of-home Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:

kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Csaknem 100 milliárd dolláros online reklámköltés jöhet idén
2012-04-11 10:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

16 százalékkal 84,8 milliárd dollárra nőtt a globális internetes reklámköltés 2011-ben a GroupM szerint, s a teljes reklámtorta 17 százalékát tette ki.

A legtöbbet, 34,5 milliárd dollárt az észak-amerikai vállalatok költötték online hirdetésekre, a második helyen Ázsia-Óceánia áll 24,8 milliárddal, majd Nyugat-Európa következik 21 milliárddal.

A GroupM szakemberei idénre 98,2 milliárdos világszintű költést várnak, ami újabb közel 16 százalékos plusz lenne, a reklámtortából kihasított szelet pedig 19 százaléknyira nőne. A 2012-re vonatkozó előrejelzésben a régiók sorrendje nem változik: Észak-Amerikában 38 milliárd, Ázsia-Óceániában 31,4 milliárd, Nyugat-Európában 23 milliárd dollár jutna online reklámra.

A kutatást végzők vezetője, Rob Norman szerint a tavalyi év - hosszú idő óta először - nem hozott forradalmat az iparágban, inkább a meglévő eszközök, infrastruktúrák, platformok természetes fejlődése, a korábban már beindult trendek folytatódása jellemezte. "2007-ben egy olyan világról álmodtunk, ami valóban közösségi, kereshető, mobil, megszólítható és interaktív, az információk hozzáférhetők, összegyűjthetők és összehasonlíthatók. 2012-ben mindez már nem álmodozás tárgya" - fogalmazott a vezérigazgató.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Milyen hatással lesznek a Real Time Bidding megoldások az online média árakra 2015 ben?

csökkennek

növekednek

nem változnak


[0000-00-00]

[0000-00-00]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!