mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hernádi Gábor
Hernádi Gábor
HD marketing, Star Network
Ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Megint megbüntették az OTP-t
2007-10-17 11:24 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A bank életjáradékokért felelős leányvállalatának hirdetéseiben a lakásbiztosítások rendezésével és a konstrukció egyéb elemeivel kapcsolatos állítások sem feleltek meg a valóságnak.

A GVH még 2007 márciusában indított eljárást az OTP Életjáradék Zrt. ellen. A gyanú szerint a vállalkozás Életjáradék konstrukciójával kapcsolatos hirdetéseiben, valamint a honlapján a fogyasztókat megtévesztő állításokat tett közzé. Az eljárás során kiderült, hogy a cég több helyütt is azt közölte a fogyasztókkal, hogy az életjáradéki szerződés megkötése esetén a Zrt. fizeti a lakásbiztosítást, illetőleg a lakás biztosítását.

A GVH szerint a "lakásbiztosítás", illetőleg a "lakás biztosítása" kifejezések a mindennapi életben elfogadott általános jelentésük alapján azt sugallják, hogy az általuk korábban megkötött lakásbiztosítás díját átvállalja a járadékfolyósító. Ez a biztosítás az általános gyakorlat szerint magában foglalja mind az ingatlan-, mind az ingóságbiztosítási fedezetet, valamint esetleges egyéb kiegészítő biztosításokat. Ezzel szemben az OTP által fizetett biztosítás kizárólag az ingatlanbiztosítási fedezetet foglalja magában, így a többi esetleges biztosítást továbbra is a járadékosnak kell fizetnie.

A vállalkozás tájékoztatásaiban díjmentes karbantartást is ígért a fogyasztóknak, amely állítás a GVH vizsgálata szerint szintén nem felelt meg a valóságnak. Emellett a Hivatal megtévesztőnek találta a gondozást, az inflációkövetést és a közös költség átvállalását ígérő állításokat is.

Terméke reklámozásakor az OTP Életjáradék Zrt. kellően alá nem támasztott piacelsőbbségi állításokat is közölt: a vállalkozás kijelentése arról szólt, hogy "jelenlegi ismeretek szerint egyenlőre kizárólag az OTP Életjáradék Zrt. által kínált életjáradék szerződés felel meg a PSZÁF iránymutatásának", miközben a PSZÁF a terület felügyeletét nem is látja el.

A fenti jogsértések miatt az OTP életjáradék Zrt.-t 18 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a versenyhatóság.


További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!