mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Panaszkodnak a hangos reklámokra REG
2008-05-13 16:00 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A brit szabályozó hatóságokhoz számos panasz érkezett 2007-ben, így a hangosabb reklámblokkok tiltólistára kerülhetnek a jövőben.

2008. július 7-én mutatják be a szigetország új, televíziós reklámozásra vonatkozó szabályozását, melybe a hangerőre vonatkozó kitétel is kerül. A szövegezés szerint nem lehet a jövőben "szélsőségesen hangos" hirdetéseket leadni a tévében.

A szigorításra annak nyomán kerül sor, hogy 2007-ben száznál is több nézői panasz érkezett a brit reklámhatóságokhoz a témában. Egy szakértő szerint gyakran pusztán azért van gond a hangerővel, mivel a használt hangfájlokat tömörítik, és ennek nyomán a halkabb hangok is hangsúlyosabbá, "ütősebbé" válnak. Ennek ereményeképpen szubjektíve is hangosabbnak érzékelhetőek a reklámok, mint a környezetüket alkotó műsorok.

Az új szabályozás emiatt előírja, hogy a reklámok "maximális érzékelt hangerejének egyenletesnek kell lennie, és összhangban kell lennie a műsorok és egyéb összekötő programok maximális megengedett hangerejével". A törvény előkészítését egyébként széleskörű társadalmi egyeztetés előzte meg, melynek célja az volt, hogy a médiumok és a hirdetők "a lehető legkisebb kellemetlenséget okozzák" a nézőknek.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!