mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hernádi Gábor
Hernádi Gábor
HD marketing, Star Network
Ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mégsem sztrájkolnak az amerikai színészek?
2008-12-17 09:34 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Lehet, hogy mégsem maradunk megint akciófilmek és sorozatok nélkül.

Nemrég még azt lehetett hallani, hogy az amerikai színészek is sztrájkba kezdenek. Pedig nem is olyan rég ért véget a forgatókönyvíró-sztrájk, amely 2007 novemberétől 2008 februárjáig rémisztgette a sorozatok rajongóit világszerte.

A mostani fenyegetőzések mögött ugyanaz áll, mint az írók tiltakozása mögött: a szórakoztatóipari munkások nem elégedettek a körülbelül 400 producert foglalkoztató Mozi- és Tévéproducerek Szövetségének (AMPTP) ajánlatával. Így aztán a színészek a tárgyalások körüli huzavona miatt már nyár óta szerződés nélkül dolgoznak.

A konfliktus tehát már hónapok óta húzódik, ezzel együtt sokan gondolják azt a színészek közül is, hogy ez most nem a legjobb pillanat a munkabeszüntetésre, így források szerint olyan sztárok kérik a képernyős színészeket tömörítő SAG-t (Screen Actors Guild), hogy ne szavazzanak a sztrájkról.

A lépést ellenzők között van Alec Baldwin, George Clooney, Matt Damon, Sally Field, Tom Hanks és Kevin Spacey is. Összesen több mint száz ismert név csatlakozott a petícióhoz.

Januárban kerülhet sor a szavazásra, és a SAG tagoknak 75 százalékban kell igent mondaniuk ahhoz, hogy sztájk legyen. Az "igen" mellé is nagy nevek álltak már oda, például Martin Sheen és Mel Gibson. Így tehát nem tudni még, hogyan alakul a helyzet, minden esetre az AMPTP közölte: nem kívánja átgondolni legutóbbi ajánlatát.


További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!