mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
10 Oscar-jelölt lesz a Legjobb film kategóriában
2009-06-29 12:40 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Régen is így volt, most sok évtized után visszatérnek az eredeti felálláshoz.

A 2010. március 7-én esedékes, 82. Oscar-gálán az utóbbi évtizedekben megszokott öt helyett immár tíz jelölt izgulhat majd, hogy ki nyeri a legjobb filmnek járó szobrocskát - jelentett be a napokban Sid Ganis, az amerikai filmakadémia elnöke.

A megoldás nem teljesen új, mivel annak idején is tíz alkotás versenyzett az egyik legbecsesebb kategóriában, aztán vitték le ötre a jelöltek számát, és ez vagy hat évtizedig így is maradt. Egyebekben nem változik a versengés, ugyanúgy egyetlen győztes lesz, és a kiválasztási procedúra sem módosul.

Érdekesség, hogy az 1943-as gála volt az utolsó, amikor tízes mezőny versenyzett a legjobb filmek mezőnyében, akkor a Casablanca nyerte a szobrocskát. Korábban, még 1931/32-ben nyolcas mezőny volt a kategóriában, míg 1934-ben és a rákövetkező évben még több, összesen 12 alkotás közül hirdettek győztest.

Ganis egyébként azzal indokolta a mezőnybővítést, hogy így több, figyelmre érdemes alkotás kerül reflektorfénybe, amelyek az ötös szűkítéssel nem jutottak kellő publicitáshoz, holott megérdemelték volna. A jelölteket 2010. február 2-án fogják majd kihirdetni.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!