mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bíró Gábor
Bíró Gábor
Mediabrands
Operatív igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Nem kap céltámogatást az MTV
2009-11-24 09:29 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A 7 milliárdos elvonás után a maradék 2,34 milliárdot a Duna TV kapta.

Elfogadta az Országgyűlés hétfői ülésén Jánosi György MSZP-s képviselő módosító indítványát. Eszerint a Magyar Televíziótól (MTV) a maradék céltámogatást is elvették, s a 2,34 milliárd forintot így a Duna TV kapta meg. Az átcsoportosítás indoklásában Jánosi több alkalommal is hivatkozott a Duna TV aláírásgyűjtésére, ugyanakkor a helyzet ennél prózaibb lehet. A királyi tévé alkupozíciójának feltehetőleg nem tett jót az ügyvezető alelnök és a kuratórium üzengetős konfliktusa, és a szigorú vágás mögött sokan a képernyőről lekapott Nap-kelte "bosszúját" sejtik. Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke szerint az elvonás nem gazdasági, hanem morális válságnak tudható be.

"Ez év szeptemberében száz közéleti személyiség, művész, egyházi vezető, sportoló, politikus írta alá az Összefogás a Duna Televízióért című dokumentumot, amelyben - pártszimpátiától és világnézettől függetlenül - a Duna Televízió által teremtett és közvetített értékek fontosságára, azok támogatásának szükségességére hívták fel a figyelmet. Jelen módosító javaslat azt célozza, hogy a közéleti összefogás céljaival összhangban, de a költségvetési egyensúly veszélyeztetése nélkül biztosítsa az Országgyűlés a Hungária Televízió Közalapítvány költségvetési támogatását" - olvasható Jánosi György módosító indítványában, melyet októberben nyújtott be az Országgyűlés elnökének.

A szövegben is emlegetett "Összefogás a Duna Televízióért" felhívásra 51 országból érkeztek támogató levelek a Duna TV részére. Így két hónap alatt közel 13 ezren támogatták ilyen módon a közszolgálati csatornát, amely nem is olyan régen még maga is a létét látta fenyegetve.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!