mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Elbocsátások a köztévénél
2009-12-03 09:21 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Megszűnnek a regionális stúdiók, 160 fő kerülhet lapátra.

9,4 milliárdnyi céltámogatás nélkül marad jövőre a Magyar Televízió (MTV), ebből az utolsó 2,4 milliárdot a Duna TV kapta meg az Országgyűlés döntése nyomán. A köztévé az elvonások miatt újabb költségcsökkentési lépésekről döntött.

Medveczky Balázs ügyvezető alelnök bejelentése szerint megszűnnek a regionális stúdiók. A munkájukat felügyelő hírigazgató-helyettes már meg is kezdte a lépés előkészítését, amely mintegy 160 ember elbocsátását jelentheti. Zvornik Csilla HR-igazgató elmondta: az Üzemi Tanács képviselőivel már megkezdték a megbeszéléseket.

Az elvonások miatt az ügyvezető alelnök közölte a három reprezentatív tévés szakszervezettel azt is, hogy részlegesen felmondják a Kollektív Szerződést, mivel nem tartható a dolgozói jóléti juttatások rendszere. A tárgyalások hamarosan megkezdődnek, feltehetúleg ezek nyomán bizonyos bérszint felett megszűnnek a választható béren kívüli juttatások.

"Fontos számunkra a munkahelyek és a munkabérek védelme. Szem előtt tartjuk mind a vállalat, mind az elbocsátandók érdekeit. A megoldások keresése, a kompromisszumok megtalálása közös feladatunk az Üzemi Tanáccsal" - kommentálta a lépéseket Medveczky Balázs. Hozzátette: "Végtelenül fájdalmas számunkra a több mint három évtizede működő regionális hálózat felszámolása. Vidéki munkatársaink sokat tettek az MTV-ért, de a példátlan költségvetési megszorítás elkerülhetetlenné teszi ezt a lépést".


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!