mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kárpátaljai megállapodásban a Duna TV
2010-02-19 10:15 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ukrán közmédiummal működik együtt a magyar csatorna tartalmi, szakmai kérdésekben.

Együttműködési megállapodást írt alá Jevhen Siskov, az Ukrán Állami Televízió és Rádió Bizottság Kárpátaljai Megyei Televízió és Rádió Társaságának (KRTV) vezérigazgatója és Cselényi László, a Duna TV elnöke. Ennek jegyében a két közszolgálati tévé között műsor-, hír- és szakmai tapasztalatcsere indul, kölcsönös szakmai tréningeket szerveznek, és szó lehet koprodukciós együttműködésről is. A megállapodást a Duna TV székházában írták alá, két évre.

Jelenleg a kárpátaljai RTV az ukrán mellett hét nyelven közvetít adásokat, a nemzeti kisebbségek a Tisza 1 csatornán jelentkeznek anyanyelvi műsorokkal. Az ukránok a magyarok támogatását kérték ahhoz, hogy Tisza 2 néven jövőre új tévécsatornát indíthassanak a nemzeti kisebbségek számára. Ez a Tisza 1-hez hasonlóan napi 24 órában jelentkezne. Műsorát a határon túli nemzetrészekhez igazítanák, vagyis a határ menti térségben élő ukránoknak szóló műsorok mellett jelentkeznének nemzetiségi műsorokkal, így bővített adásidőben magyar adással is. Jelen szakaszban az új csatorna frekvenciaengedélyeinek beszerzéséről és műholdas terjesztéséről tárgyalnak az ukrán hatóságokkal.

Cselény László reményét fejezte ki, hogy az új adó javíthatja a két nemzet közötti információcserét, az államközi kapcsolatokat is. A Duna TV a Tisza 2 stratégiai partnere lesz, és vállalta, hogy az ukrajnai csatorna vetítheti a magyar közcsatorna saját gyártású műsorait. Emellett szakmai segítséget ígért az új adó szervezeti struktúrájának és a műsorok arculatának a kialakításához, illetve a televíziósok szakmai továbbképzéséhez is.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Alfa együttható

Break

Béta együttható

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!