mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakner Bertold
Lakner Bertold
neo
kreatívigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Próbavásárlásokat csinál az NHH
2010-05-05 09:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A hatóság új tájékoztató kiadványokkal is segíteni kívánja a digitális átállással kapcsolatos tájékoztatást.

Új információs kiadványokat jelentetett meg a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH), melyek célja, hogy segítsék a fogyasztók tájékoztatását a digitális átállás őket érintő következményeivel kapcsolatban. Az NHH így akarja javítani a kereskedelmi egységek eddigi tájékoztatási gyakorlatát, amely meglátása szerint nem mindig áll a helyzet magaslatán.

A hatóság a kereskedelmi egységeknél folyamatosan ellenőrzi annak a rendeletnek a végrehajtását, ami a tévékészülékek digitális műsorok vételére való alkalmasságának megjelöléséről szól. Ennek keretében próbavásárlásokat is végeznek, azt is vizsgálva, hogy az értékesítő személyzet felteszi-e a megfelelő kérdéseket, amelyek a fogyasztót segíthetik a választásban.

Az NHH szerint a kereskedelmi egységek tájékoztatási gyakorlata nem minden esetben felel meg az előírásoknak, azonban a 2009-es tapasztalatok azt mutatják, hogy általában a felszólítások hatására a tájékoztatás színvonala jelentősen javult. Tavaly a vizsgált boltok, webáruházak, reklámújságok 41 százalékánál volt valamilyen gikszer.

A boltokat is segíteni hivatott új kiadványok az NHH honlapján, a Digitális átállás menüpont alatt érhetőek el el. A Televíziózási lehetőségek - Hasznos tudnivalók a digitális korszak tévénézői számára, illetve a Kereskedelmi ajánlás kiadványok szabadon felhasználhatóak.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!