mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kaprinay Zoltán
Kaprinay Zoltán
Bónusz Brigád
alapító, vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A neten élnek a tinik
2011-03-07 17:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A mai tizenévesek már a világhálóval nőttek fel, használata számukra természetes és elengedhetetlen - derül ki egy friss felmérésből.

Az idei év végére az amerikai 12-17 évesek 96 százaléka fogja legalább havi rendszerességgel használni a webet, ami szignifikáns különbség a teljes lakosság esetében tapasztalható 74 százalékhoz képest - prognosztizálja az eMarketer.

"Az internet nem csak szórakozás, ma már egy sor tevékenységhez - például a tanuláshoz, a kommunikációhoz, a vásárláshoz - nélkülözhetetlen" - mondta el az elemzőcég munkatársa, az új tanulmány szerzője, Jared Jenks.

A fiatalok életének szerves részét képezi a közösségi oldalakon való jelenlét is, ebben az évben több mint négyötödük fogja ezeket használni, míg a teljes lakosság körében ugyanez az arány alig kétharmados. Az amerikai tinédzserek háromnegyede fogja használni a Facebookot minimum havonta idén, míg az Ipsos felmérése szerint tavaly a korcsoport fele naponta látogatta az oldalt.

A közösségi média pedig nagyon fontos akkor, amikor tinédzsereknek történő reklámozásról van szó, hiszen a tinik vásárlásait leginkább korcsoportbeli társaik befolyásolják. A GfK felmérése szerint több mint négymillió amerikai tizenéves lány vásárolt az interneten 2010-ben, míg egy évvel korábban "csak" 3,4 millió. Noha ezek a vásárlók árérzékenyek is, ezt a szempontot alávetik annak, hogy mit gondolnak ismerőseik a vásárlásaikról.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!