mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Berkes Péter
Dr. Berkes Péter
Ambitious Group
Stratégiai igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Nyomtatott lapokkal próbálkozik a Disney
2011-03-21 18:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

"A gyereknek kell, anyu pedig megveszi" - indokolta a médiaóriás döntését Aparna Pande, a cég amerikai magazinrészlegének vezetője.

Több új előfizethető magazin indulását jelenti be a Disney kedden, ezzel próbálva meg lemásolni és az Egyesült Államok piacára implementálni valamit, ami Európában hatalmas üzlet - tudta meg a New York Times.

A médiakonglomerátum első új lapja a Phineas és Ferb rajzfilmsorozat nyomtatásba átültetett, kéthavonta megjelenő, 52 oldalas változata lesz, amelyet 4,99 dollárért lehet majd megvásárolni, illetve 23,95-ért lehet egy évre előfizetni.

Ezt egy Verdák havilap követi majd ősszel, majd olyan Marvel-mozik alapján is készülhetnek magazinok, mint a Thor vagy az Amerika kapitány - írja a New York Times. Az új lapok mind fényes nyomásúak, ötven oldal körüli hosszúságúak lesznek, képregényekkel, játékokkal, poszterekkel, feladványokkal.

Pande szerint az elmúlt évben kiadott tesztpéldányok messze túlszárnyalták a cég várakozásait, ezért sokat várnak az újságoktól. A tapasztalatok szerint azonban az előfizetéses modell nehezen működik az Egyesült Államokban, holott a Disney (és más gyerekeknek szóló kiadványokat gondozó vállalkozások) elég jól teljesít az egyszeri eladások terén. Különböző okok miatt, amelyek között a fiatalok olvasási szokásainak megváltozása vagy a videojátékok térnyerése is szerepel, az előfizetéses modell gyakorlatilag megszűnt az USA-ban, míg Európában rengeteg gyerek így jut hozzá kedvenceihez.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!