mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Eurovision: kétmillióan néztük Wolf Katit
2011-05-12 13:39 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Kimagasló érdeklődés övezte Wolf Kati szereplését az Eurovíziós Dalfesztivál kedd esti elődöntőjében: az este kilenckor induló, bő kétórás élő közvetítésbe a teljes népesség egyötöde, 1.998.705 néző kapcsolódott be.

Az AGB Nielsen Médiakutató Kft. adatai szerint az éppen televíziózók 20,3 százaléka szurkolt Katinak a tévékészülékek előtt (közönségarány, 4+).

A teljes adást átlagosan 798.715 néző, a lakosság 8,7 százaléka izgulta végig (nézettség, 4+). A műsor legnézettebb időszakában, a 68. és 75. perc között - Wolf Kati ekkor lépett színpadra a düsseldorfi arénában - többször is egymillió fölé emelkedett a műsor nézettsége, az adás 74., egyben a magyar versenydal utolsó percét 1.119.094 néző követte az m1-en (4+).

Hasonlóan jó eredményeket ért el a közvetítés a 18-49 éves célcsoportban is: a tévézők 20,5 százaléka nézte az adást (közönségarány, 18-49), és a korcsoport 8,4 százaléka, 357 ezer néző töltötte az egész estét az MTV képernyője előtt (nézettség, 18-49).
Tizenkilenc induló közül tíz ország jutott tovább a 43 résztvevővel zajló düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe - köztük Magyarország. Wolf Kati ötödikként áll színpadra. A döntőbe jutás hírére az RTL Klub menedzsmentje korábbi időpontra hozta a szombat esti Csillag születik élő adását, hogy - mint a műsor honlapján írják - a nézőknek ne kelljen választaniuk, a tehetségkutatót nézik, vagy Wolf Katinak drukkolnak. A Magyar Televízió ezúton is üdvözli a kereskedelmi csatorna döntését, és szombat este 20.25-től stúdióműsorral és a düsseldorfi döntő élő közvetítésével várja újra nézőit.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!