mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kosár Zoltán
Kosár Zoltán
Media Balance Kft.
értékesítési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Frakk az MTVA első saját DVD-je
2011-08-12 09:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Frakk című rajzfilmsorozattal kezdi meg önálló DVD-kiadói tevékenységét a közmédiumokat tömörítő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), amely a MOKÉP-től veszi át a tevékenységet.

Augusztus 11-én, csütörtökön jelent meg a boltokban az első négy DVD lemez az MTVA kiadásában, elsőként a Frakk című népszerű Bálint Ágnes-mesét adta ki a közmédiumokat tömörítő alap: a négy lemezre a teljes sorozat, vagyis mind a négy széria 72 epizódja felkerült. Az MTV régi népszerű filmjeit a MOKÉP adta ki éveken keresztül, de 2010 decemberében az MTVA a saját kiadás mellett döntött. Az új DVD-k új köntösben, az MTVA grafikusai által megtervezett borítókkal kerülnek az üzletek polcaira - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

A tervek szerint a Frakkot még 2011-ben számos népszerű alkotás követi: a mesék közül újra kapható lesz a Dörmögőék kalandjai, a Mazsola és Tádé, a Vackor, valamint a Kukori és Kotkoda, és olyan népszerű játékfilmek, mint az Indul a bakterház, a Koppányi Aga Testamentuma, az Ábel a rengetegben, a Bánk bán, a Rózsa Sándor, a Dunai hajós, az Ember tragédiája és a Sándor Mátyás.

Az MTVA szeretné a saját kiadás egyéb előnyeit is kiaknázni: olyan kincsek forgalomba hozatalát is tervezi, amelyek eddig nem voltak hozzáférhetőek DVD-n. Az egységes Közszolgálati Archívum azt is lehetővé teszi, hogy az MTI fotóarchívumból vagy a Magyar Rádió hangfelvételeiből extrákkal bővíthessék a kiadványokat.

Az MTVA Kommunikációs Igazgatóságán portálunk kérdésére elmondták: az alap a saját DVD-kiadási tevékenységét azért a Frakkal kezdte, mert Bálint Ágnes meséje az elmúlt években éppen olyan népszerűnek bizonyult a DVD-piacon, mint annak idején a televíziók képernyőjén, ezért hiánycikké is vált.

A mesékhez képest a játékfilmek új kiadását ráadásul további extrákkal is gazdagítanák, ezeknek már megkezdték a szerkesztését, de még néhány hetet várni kell, hogy a minden részletre kiterjedő munka befejeződjön. Az MTVA archívumának munkatársai jelenleg is gyűjtik a televíziók, a Magyar Rádió és az MTI archívumából az anyagokat, így lesz például fotógaléria az MTI fotóarchívumból az Indul a bakterház új kiadásán - mondták el az MTVA-nál.

Emellett a tervek szerint mindegyik játékfilmet feliratozzák angolul is, amihez szintén több időre van szükség.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!