mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Peresztegi Zoltán
Peresztegi Zoltán
Schibsted Classified Media
alelnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Elképesztő: 764 ezer évet töltöttünk a közösségi oldalakon egyetlen hónap alatt
2012-01-05 10:28 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Októberben összesen 6,7 milliárd órát töltöttek közösségi médiahasználattal a világ felhasználói a comScore adatai szerint, vagyis valamivel több mint 764 840 évet.

A közösségi hálózatok immár a világ internetezőinek 82 százalékát érik el, ami 1,2 milliárd felhasználónak felel meg - olvasható a kutatóintézet közleményében.

A social media térnyerését szemléletesen mutatja be az oldalakon eltöltött idő növekedése. A közösségi website-ok az elmúlt pár évben több mint háromszorosára növelték az internetezésre fordított teljes időből való részesedésüket, 2011 októberében 19 százalékkal az élen álltak. 2007 márciusában ugyanez az arány még csak 6 százalék volt.

Érdekes adalék a fentiekhez, hogy az elemzőcég szerint a nők jóval több időt töltenek a közösségi oldalakon, mint a férfiak. A vizsgált hónapban a globális átlagot tekintve másfél óra volt a különbség: a nők 6,5 órán keresztül ültek a közösségi oldalak előtt, szemben a férfiak kerek 5 órás mutatójával. Európában és Észak-Amerikában viszont csaknem két óra eltérés van a nemek között (8,2 és 6,3, illetve 7,9 és 6 óra), de Latin-Amerikában is jelentős különbséggel vezetnek a hölgyek, ahol az ő 8,2 órás átlaguk mellé 6,9 órát tudtak felsorakoztatni az erősebbik nem tagjai. Az eltérés Ázsia-Óceániában is jól tetten érhető, itt 3,3 illetve 2,7 órát mért a comScore.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!