mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A fejlődő országok hajtják a tabletpiac robbanását
2012-01-31 15:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ötszörösére növekszik az eladott táblaszámítógépek száma 2011 és 2017 között - derül ki az NPD DisplaySearch jelentéséből.

A szállítások a tavalyi 72,7 millió darabról 383,3 millióra növekednek öt év múlva a előrejelzés szerint, ami főleg a fejlődő piacokon tapasztalható, egyre erőteljesebben növekedő keresletnek köszönhető. 2017-ben a teljes darabszám csaknem fele (46%) már a fejlődő országokban fog elkelni, szemben a 2011-es 36 százalékkal.

Az elmaradottabb régiók tabletpiacán óriási verseny kezd kialakulni, ahogy a nagy világmárkák mellett a kisebb helyi szereplők is megjelennek. Az árak csökkenése és a terjesztési csatornák kiépülése már meg is kezdődött, így Kína és Ázsia-Óceánia mellé hamarosan Brazília, India és Oroszország is felsorakozhat táblagép-nagyhatalomként.

Az NPD szerint a fejlődő piacokon tapasztalható növekedést árcsökkenés kíséri majd, ez pedig olyan hardvereknek kedvez majd, amelyek sikeresek a teljesítmény-optimalizálásban. A hardverek tekintetében azonban előbb a kijelzők minősége fog javulni, a processzorok csak a vizsgált időszak vége felé kapcsolódnak majd be a folyamatba.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!