mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Újdonságok a Petőfi Rádióban
2012-03-09 10:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Új és megújult műsorokkal, részben új műsorrenddel jelentkezik március 12-től a közszolgálati MR2-Petőfi Rádió.

Talpra magyar - reggel a Petőfi Rádióval címmel megújul a reggeli zenés ébresztő. Hétköznap reggel hat és tíz óra között a napi aktualitások mellett a pop-rock világ legfrissebb híreit is hallhatják az érdeklődők. A Buda Márton vezette műsorban félóránként rövid hírek, időjárás, közlekedési infók, illetve fél hétkor egy negyedórás hírösszefoglaló is helyet kap, illetve a hallgatók is szerepet kapnak az adásban - arra a Műsorszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóközleménye nem tér ki, hogy ez pontosan mit jelent.

Egész úton - hazafelé a Petőfi Rádióval címmel egy délutáni "hazakísérő" műsor lesz minden hétköznap négy és hét óra között, valamint vasárnaponként egy és nyolc óra között. A Frankó Roni és Lovász László páros által celebrált programban zenék, rövid, pergő párbeszédek, friss információk, zenei érdekességek, interjúk, kísérletező rádiós produkciók kapnak helyet. A hallgatók közvetlenül is beleszólhatnak majd az adásba.

A Kultúrfitnesz című kulturális magazin is új tartalommal bővül. Továbbra is minden hétköznap, de 3 órában, este 7 és 10 óra között lesz hallható. Az egyik új elem a történelem és a popkultúra/zene kapcsolódási pontjait különféle formai megoldásokkal bemutató műsorrész. Az esti műsor fő alkotóelemei lesznek még a Bombafilm című mozimagazin filmértékelései, a '90-es és a 2000-es évek immár klasszikusnak tekinthető zenéi, az új lemezbemutatók és természetesen a műsorvezető Horváth Gergely.

Szombatonként délután egy és este nyolc óra között az Ej, mi a cool című műsorban újra hallható lesz "minden, ami menő és petőfis": a Top30-as heti játszási lista dalai és a legjobb, legizgalmasabb számok - olvasható a közleményben.

Az Eleven sem ismeretlen a hallgatók számára, de az eddigi pénteki jelentkezéssel szemben március 12-től minden este tizenegy órától hallhatók lesznek a hazai és nemzetközi koncertélet pillanatai. A rádió virtuális látogatást tesz a legnagyobb európai zenei fesztiválokon illetve Európa ismert és kedvelt klubjaiban, koncerthelyszínein.

Újdonság lesz viszont a vasárnap este nyolc és kilenc óra között megszólaló Vadonat, amelyben a Petőfi igyekszik bemutatni mindent, ami felfedezni való, máshol még nem hallott, magyar előadók által alkotott újdonság.

A hétvégi napokon, ebédidőben, dél és egy óra között jelentkezik az Asztali - Petőfi Planéta című új összeállítás, amelyben a Föld közeli és egészen távoli pontjairól érkező világzenei felvételek is hallhatók.

A legfrissebb brit zenéket bemutató Selector "kistestvére", a Selector DJ mix is megjelenik a Petőfi kínálatában. A melléklet jóvoltából minden szombaton este tíztől "buli-indító" összeállításokkal igyekszik szórakoztatni a hallgatókat a rádió.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!