mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Nő a hírfogyasztás okostelefonokon
2012-03-24 11:50 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az európai fejlett piacokon dinamikusan nő azok száma, akik hírolvasásra használják mobil készülékeiket - mutatott rá a comScore.

Az öt vezető európai piac - Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és az Egyesült Királyság - mobil médiafogyasztását vizsgálta legutóbbi felmérésében a comScore. Az eredmények szerint az okostelefon tulajdonosok 37 százaléka, azaz 39,5 millió felhasználó keres fel valamilyen híroldalt legalább havi rendszerességgel mobil alkalmazáson vagy a telefon böngészőjén keresztül, ami 74 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest.

A mobiljukon közel naponta hírolvasó közönség aránya még gyorsabb ütemben bővült, 82 százalékkal. A híroldalakat legalább havonta felkeresők számát illetően a brit piac a legfejlettebb, itt az okostelefon felhasználók közel fele (46,8%) tartozik ebbe a körbe.

"Napjaink mobil felhasználói azonnal és folyamatosan értesülni akarnak a világ történéseiről, az okostelefon pedig mindezt lehetővé teszi" - mondta el Hesham Al-Jehani, a comScore európai mobil kutatásokért felelős termékmenedzsere. "Ez a gyorsan változó trend új lehetőségeket teremt a kiadók számára új közönségek elérésére, ugyanakkor viszont kihívást is jelent, hogy hogyan lehet a tartalmat leghatékonyabban átadni egy kis képernyőn."

A hírfogyasztást illetően a spanyol piac fejlődik a leggyorsabban, ahol a tavalyi évhez képest 127 százalékkal nőtt a mobiljukon legalább havonta hírt fogyasztók, és 160 százalékkal a mindezt napi rendszerességgel tevők aránya.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!