mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Csaknem 100 milliárd dolláros online reklámköltés jöhet idén
2012-04-11 10:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

16 százalékkal 84,8 milliárd dollárra nőtt a globális internetes reklámköltés 2011-ben a GroupM szerint, s a teljes reklámtorta 17 százalékát tette ki.

A legtöbbet, 34,5 milliárd dollárt az észak-amerikai vállalatok költötték online hirdetésekre, a második helyen Ázsia-Óceánia áll 24,8 milliárddal, majd Nyugat-Európa következik 21 milliárddal.

A GroupM szakemberei idénre 98,2 milliárdos világszintű költést várnak, ami újabb közel 16 százalékos plusz lenne, a reklámtortából kihasított szelet pedig 19 százaléknyira nőne. A 2012-re vonatkozó előrejelzésben a régiók sorrendje nem változik: Észak-Amerikában 38 milliárd, Ázsia-Óceániában 31,4 milliárd, Nyugat-Európában 23 milliárd dollár jutna online reklámra.

A kutatást végzők vezetője, Rob Norman szerint a tavalyi év - hosszú idő óta először - nem hozott forradalmat az iparágban, inkább a meglévő eszközök, infrastruktúrák, platformok természetes fejlődése, a korábban már beindult trendek folytatódása jellemezte. "2007-ben egy olyan világról álmodtunk, ami valóban közösségi, kereshető, mobil, megszólítható és interaktív, az információk hozzáférhetők, összegyűjthetők és összehasonlíthatók. 2012-ben mindez már nem álmodozás tárgya" - fogalmazott a vezérigazgató.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!