mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vaszily Miklós
Vaszily Miklós
ECHO
vezérigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Magyar döntős a Google fotóversenyén
2012-04-18 09:46 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Máté Balázs, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) negyedéves fotográfia szakos hallgatója is a tíz legjobb között van az internetes óriáscég által rendezett világméretű fotóversenyen.

A tavaly novemberben indult Google Photography Prize 2012 során olyan fiatal tehetségeket keresnek, akik még felsőfokú tanulmányaikat végzik, így lehetőséget kaphattak, kaphatnak arra, hogy műveiket az egész világ lássa - olvasható a Google blogján.

A tíz kategóriában összesen mintegy 20 ezer diák nevezett 148 országból. A pályaművek közül a szakmai zsűri választotta ki először a 100 legjobbat, majd a 10 döntőst, akik között a magyar fiatalember is szerepel. Unmade című sorozatában a fotómodellek arcát különböző eljárásokkal - égetéssel, karcolással, ragasztóval - roncsolta, ezzel arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a divatfotókon elrejtik a modellek személyiségét, pedig a képek akkor igazán jók, ha az alanyok is szerves részeit képezik.

A 10 döntős (Máté Balázs - Magyarország, Collin Avery - USA, Viktor Johanssen - Svédország, Kyrre Lien - Norvégia, Claudia Alexandra Manta - Románia, Adi Sason - Izrael, Oliver Seary - Egyesült Királyság, Dana Stirling - Izrael, Sasha Tamarin - Izrael, Zhao Yi - Kína) fotói megtekinthetők az esemény weboldalán. Ezeket Londonban, a Saatchi Galéria nemzetközi tárlatának keretében fogják majd kiállítani, a fődíj nyertesének kilétét pedig április 24-én teszik közzé. A fődíj egyébként nem más, mint egy utazás, amelyre a győztest egy profi fotós fogja elkísérni.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!