mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A hangos reklámok miatt főhet a tévék feje
2012-04-19 15:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Duna Tv, az m1, az m2, az RTL Klub és a TV2 ellen is eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a szabálytalan reklámhangerő miatt.

Az NMHH műsorfigyelő osztálya több hónapos türelmi idő után havi rendszerességgel ellenőrzi a tavalytól hatályos médiatörvény azon rendelkezésének betartását, amely nem teszi lehetővé, hogy a reklámok hangereje nagyobb legyen a környező műsorszámokénál.

A Médiatanács szerdai ülésén tárgyalt vizsgálat szerint a Dunán 27 alkalommal, a Magyar Televízió csatornáin összesen 6-szor, az RTL Klubon tízszer, a TV2-n pedig 5-ször volt tapasztalható túl hangos reklám. "A visszaeső médiaszolgáltatók a szankciók meghatározásánál már pénzbírságra is számíthatnak" - írja a Médiatanács közleménye, a szeptemberi vizsgálat nyomán ugyanis négy televízió - a Duna TV, az M1 az RTL Klub és a 4-es csatorna - már részesült figyelmeztetésben.

A vizsgálatokban havi három-három napot ellenőriznek egy speciális számítógépes alkalmazással. A vizsgálatban állandó résztvevők a közszolgálati csatornák és az országos kereskedelmi adók, valamint hónapról hónapra további televíziók is bekerülnek szúrópróbaszerűen.

Figyelemreméltó, hogy a hatóság ügyfélszolgálatára is folyamatosan érkeznek a túl hangos reklámokat kifogásoló panaszok: tavaly január óta 125 bejelentést tettek emiatt, a legtöbben az RTL Klubra panaszkodnak - olvasható a sajtóközleményben.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!