mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mobilról internetezők: 300 százalékos megugrás egy év alatt
2012-05-02 14:12 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Gemius már az Apple eszközökről érkező adatokat is gyűjteni tudja, így a korábbinál jóval pontosabb mérések váltak lehetővé. Óriási ütemben fejlődik a hazai mobilinternetezés.

A mobilforgalom mérésekor egyre nagyobb szükség van az úgynevezett "non-cookie" oldalletöltések mérésére is. A korábbi kísérletek hatékonyságát gátolta, hogy az Apple iOS nevű operációs rendszerével üzemelő készülékek blokkoltál a harmadik féltől származó cookiekat, így ezek kiestek a kutatásból. A Gemius új módszertana az Apple eszközök által is használt HTML5 lehetőségeit is kihasználja, így átfogóbb képet nyújthat a piacról.

A megoldást egyelőre Dániában tesztelik, sikeres bevezetés esetén azonban térségünkben is útjukra indulnak a mérések. A mobil közönségmérés tárgya a jelenleg zajló magyarországi digitális közönségmérési tendernek is - hívja fel a figyelmet a Gemius sajtóközleménye.

A kutatócég összeállításából kiderül, hogy az elmúlt évben a mobilnet-felhasználók száma a háromszorosára nőtt, a mobileszközzel generált oldalletöltések száma pedig 250 százalékkal ugrott meg Magyarországon. A hazai userek oldalletöltésenként átlagosan három és fél percet töltenek el a mobil oldalakon, ez csaknem duplája a hagyományos weboldalakon eltöltött időnek. Magyarországon majdnem minden huszonötödik letöltés mobileszközről érkezik, tavaly ez még csak minden hatvanhatodik volt. A mobilos szoftverpiacot 55 százalékos részesedéssel egyelőre magabiztosan uralja az Android, a Windows Phone megjelenése azonban sokat változtathat ezen.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!