mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Balogh Erika
Balogh Erika
Insomnia Reklámügynökség
stratégiai tervező


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Így használta ki a hurrikánt az Apple
2012-10-30 13:19 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Óriási változtatást bonyolított le az almás cég, kihasználva, hogy a Sandy hurrikán miatt a New York-i tőzsde zárva tart: elbocsátotta az iPhone és iPad lelkét jelentő operációs rendszerért felelős igazgatóját.

Scott Forstallnak 2013 elejével kell távoznia a cégtől, leginkább az iOS operációs rendszer legújabb, hatodik verziójának katasztrofálisan rossz navigációs szoftvere miatt, és azért, mert nem volt hajlandó az Apple által ez ügyben kiadott bocsánatkérő levelet aláírni. Erre a dokumentumra végül Tim Cook vezérigazgató neve került, aki mellett egyébként a távozó igazgató az év végéig tanácsadói minőségben fog tovább dolgozni.

Céges forrásokra hivatkozva a The Verge hírportál azt írta, hogy Forstall egyébként is hajlamos volt a kritikákat figyelmen kívül hagyni, és ennek is köszönhetően számos rosszakarót gyűjtött a vállalat vezetésében az évek során. Jonathan Ive vezető designer például nem volt hajlandó olyan értekezletekre beülni, amelyeken ő is részt vett. Nem segített Forstall helyzetén az sem, hogy ő alapvetően a néhai Steve Jobs embere volt, szinte kizárólag ő tartotta a felső vezetésben.

A cégnél maradó igazgatók már fel is osztották egymás között a távozó vezető munkáját: a Siri hangfelismerő rendszer és a már említett térképes alkalmazás fejlesztése az egyik szoftveres főnöké, Eddy Cue-é lesz, az iOS-t Craig Federighi, az OS X fejlesztője veszi át, a mobil operációs rendszer küllemének gondozása pedig Jonathan Ive-hoz kerül.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!