mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hauk Zoltán
Hauk Zoltán
HEROE
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Filmstúdión is segíthet a 007-es
2012-11-14 12:36 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Skyfall lett minden időt legerősebben nyitó Bond filmje Amerikában, világszerte 435 millió dollárt hozott a konyhára első hétvégéjén. Ezt meglovagolva térhet vissza az igazi reflektorfénybe az MGM.

A sorban a 23. Bond filmet az EON Productions, a Sony Pictures és a Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) készítette és terjesztette. A széria legelső darabjának ötvenedik évfordulóján mozikba került alkotás "minden kontinensen rekordokat dönt" - mondta el a Financial Times-nak a Sony globális terjesztési ágának elnöke. Hozzátette: a készítőknek köszönhetően Bond karaktere releváns tudott maradni, s hatni tudott a nézőkre 2012-ben is.

A mozifilm leginkább a Sony Pictures-nek tesz jót, amelynek eddig vegyesnek mondható éve volt. A legújabb Pókember filmmel (The Amazing Spiderman) például nagyot szakítottak, a Sötét zsaruk (Men in Black) harmadik inkarnációja azonban már kevésbé volt sikeres, nem is beszélve olyan bukásokról, mint az Emlékmás (Total Recall) vagy az Apa ég! (That´s My Boy).

Az MGM a Skyfallt és a jövőre megjelenő Hobbitot (a Gyűrűk Ura trilógia előzményét) használná arra, hogy visszatérjen a tőzsdére, miután a nagy múltú stúdió csaknem összeomlott, s még csődvédelmet is kért néhány éve. Korábban még az is kétségesnek látszott, hogy egyáltalán képes lesz-e egy újabb Bond film elkészítésére, 2010 végén azonban adósság nélkül tudott kiemelkedni a csődből. Sokat egyelőre nem árul el jövőre vonatkozó terveiről a cég, a tőzsdefelügyeletnek azonban benyújtott egy dokumentumot, amelyben az áll, hogy tanácsadókat kért fel a nyilvános részvénykibocsátás lehetséges mikéntjeinek megvizsgálására.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020 ban hány százalékra tippeled a hazai programmatic media költést a digitális médiaköltésen belül?

0-10%

11-20%

21-30%

31-40%

41-50%

51-60%

61-70%

71-80%

81-90%

91-100%

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!