mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A weben erősít az Antenna Hungária
2013-03-07 16:44 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

ConnectMedia néven új üzleti digitális médiaszolgáltatást vezetett be a piacra az elsősorban a Mindig TV-ről ismert szolgáltató.

Első lépésként az AH elindította a CDN (Content Delivery Network) internetes tartalomtovábbító hálózatát 100 Gigabites másodpercenkénti adatátviteli kapacitással, mely biztosítja, hogy a világ bármely pontjára eljuttasson akár élő video- és hanganyagokat, kiváló minőségben. A felhasználási lehetőségek az élő hangközvetítéstől a mozgóképsugárzáson át, akár zártláncú videokonferenciáig igen sok területre kiterjednek. Előnye főként nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások - leginkább videotartalmak továbbítása - esetén szembetűnő.

Az AH adaptív streaming technológiát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a végfelhasználók bárhol, bármikor és bármilyen eszközön elérhetik a tartalmakat, az elérhető legjobb minőségben. A rendszer automatikusan ellenőrzi a user sávszélességét, és ez alapján kínálja a lehető legoptimálisabb minőséget - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

A cég a műsorjeleket internetes közvetítéshez megfelelő formátumban is elő tudja készíteni, illetve tartalomvédelmi megoldást is alkalmaz, ami a tartalomtulajdonosok számára fontos. Képesek földrajzi területre szűkített szolgáltatás nyújtására is.

A tesztüzem során a labdarúgó Európa-bajnokságot és a nyári olimpiai játékokat közvetítették a weben HD minőségben, illetve 3D-ben. A sikeresnek nevezhető teszt után a Kossuth, a Petőfi, a Bartók és a Dankó rádiók, valamint a Magyar Rádió nemzetiségi és parlamenti programja, illetve a Duna World tévécsatorna is elérhetővé vált interneten keresztül, élőben. A ConnectMedia várhatóan hamarosan további partnerekkel bővül.

Az Antenna Hungária MinDig TV mobil alkalmazása a következő hetekben kibővül a négy közszolgálati televízió- és három rádiócsatorna, valamint a Euronews hírcsatorna élő adásaival. Az applikáció ingyenesen lesz letölthető Android, iOS, Windows Phone és Windows8 készülékekre, és előfizetési díj nélkül lesznek hozzáférhetőek az élő műsorok.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!