mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vörös Csilla
Vörös Csilla
Nielsen Közönségmérés Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Növekvő érdeklődés a Twitter profilok iránt
2014-02-11 14:27 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egyre több ország vezetősége keresi meg a mikroblogot, hogy bocsásson bejegyzéseket, illetve profil adatokat állami szervek rendelkezésére.

"Az elmúlt két évben 66 százalékkal több megkeresést kaptunk 45 különböző államból, hogy tegyük számukra elérhetővé a felhasználók üzenetváltásait. Ezek a megkeresések közel 6400 Twitter profilt érintenek a világon" - mondta Jeremy Kessel a cég képviseletében. A közösségi platform által készített felmérésből kiderül, hogy a legtöbb kérés (59 százalék) még mindig az Egyesült Államokból érkezik. Számszerűsítve az USA csak ez elmúlt év utolsó hat hónapjában 833 alkalommal kért ki információt felhasználói profilokról, amiből 100 igényt kiemelt fontosságúnak minősített. Ebből a cég 69 százalékban tejesítette a kérést. Ez a szám világviszonylatban 1410 megkeresést jelentett 2013-ban, ami jelentős növekedés az azt megelőző évben benyújtott 849 információ kérelemhez képest.Forrás: Transparency.twitter.com

A cég azt is nyilvánosságra hozta - országokra levetítve -, hány megkeresést kapott rágalmazó bejegyzések eltávolításáról. A kutatásból kiderül, hogy a francia kormány tolerálja legkevésbé a trágár, illetve sértő megnyilvánulásokat a közösségi oldalon, szám szerint 309 alkalommal kereste meg a szolgáltatót. Bár ebből a cég mindössze 35 százalékát távolította el, ami 133 bejegyzést érintett. Globálisan mindössze 365 ilyen jellegű kérést kapott a mikroblog, amelyből szemmel láthatóan a franciák tették ki a teljes igények közel egyharmadát. A Twitter az Egyesült Államokban kétszer kapott bírósági végzést is, de még így sem távolították el az üzeneteket - olvasható a Japan Today irásában.

Midazonáltal az amerikai mikroblog élen jár abban, hogy egyre nagyobb betekintést engedjen állami szerveknek az üzenetváltásokba, viszont a legtöbb informatikai vállalat ódzkodik ez elől. A felhasználói profilok kiszolgáltatásáról érkező kérelmek folyamatos jogi akadályokba ütköznek a Facebook, a Google, a LinkedIn, a Microsoft és a Yahoo háza táján.

A kérelmek részletes listája itt tekinthető meg.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!