mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Bánki Tamás
DrLinkedin
Alapító, Tulajdonos, Linkedin tréner


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Öt budapesti rádiós frekvencia pályáztatását készíti elő a Médiatanács
2014-05-06 15:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Négy körzeti és egy helyi budapesti rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására irányuló pályázati felhívások tervezeteit jelentette meg kedden honlapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Az NMHH Médiatanácsa a múlt keddi ülésén hozott döntéseinek megfelelően közzétette honlapján azoknak a pályázati felhívásoknak a tervezeteit, amelyek a budapesti körzeti 90,3 MHz, 92,1 MHz, 94,2 MHz és 105,9 MHz frekvenciák, valamint a helyi 96,8 MHz frekvencia közösségi hasznosítását célozzák. Az idén novemberi lejáratú körzeti jogosultságok újrapályáztatásának mihamarabbi előkészítése biztosítja a gördülékeny folytonosságot a médiaszolgáltatásokban. A jelenlegi és lehetséges médiaszolgáltatóknak pedig már most lehetőségük nyílik a tervezet megismerésére és a véleményezésre - olvasható a vállalati kommünikében.

A körzeti frekvenciákon jelenleg üzemelő szolgáltatók idén novemberben lejáró szerződései a Gazdasági Rádió, a Klasszik Rádió, a Tilos Rádió, illetve a Mária Rádió budapesti sugárzását biztosítják. Az ötödik, helyi frekvencián jelenleg nem működik médiaszolgáltatás, azon korábban a Rákosmente Rádió sugárzott műsort. A körzeti frekvenciák vételkörzetei eltérő nagyságúak, 642 000 és 1 562 000 fő között szóródnak, míg a helyi frekvencia mintegy 212 ezer potenciális hallgatót képes majd elérni.

A kiírástervezetek mindegyike szem előtt tart bizonyos minőségi alapelveket hasonló értékelési keretrendszerben a közösségi jelleg megőrzése és jobb elhatárolhatósága érdekében. A hatóság a pályázati felhívások tervezeteit ugyanakkor minden egyes frekvencia tekintetében egyedileg dolgozta ki annak érdekében, hogy érvényesülhessen a rádiós médiaszolgáltatások sokszínűsége.

Az NMHH az öt felhívástervezethez a május végére ütemezett nyilvános meghallgatásokon várja a javaslatokat és az észrevételeket, amelyeket a meghallgatást követő öt napon belül írásban is be lehet nyújtani. A beérkezett módosítási javaslatok és hozzászólások feldolgozása után várhatóan az év közepén kerül sor a végleges pályázati felhívások közzétételére. A közmeghallgatások pontos időpontját és helyszínét a hatóság külön közleményben teszi közzé a honlapján.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!