mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Bánki Tamás
DrLinkedin
Alapító, Tulajdonos, Linkedin tréner


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Olasz startup nyerte a Telekom nemzetközi innovációs versenyét
2014-07-03 13:46 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az olaszországi Atooma 39 ország 325 csapatát megelőzve aratott győzelmet a nemzetközi ötletek versenyén, de a magyar ötletek sem maradnak parlagon.

A Telekom által már második alkalommal megrendezett ötlet-versenyen az Atooma győzedelmeskedett a Champions Pitch fordulóban. A Krakkóban tartott nemzetközi döntőben összesen 11 Európából és Izraelből érkezett start-up versengett az alaptőkét, hardvert és szoftvert jelentő díjakért, és az olyan nemzetközi eseményeken való részvételért, mint a 6 ezer látogatót vonzó berlini Long Night of the Startups rendezvény - olvasható a vállalati kommünikében.

Az Atooma olyan platform, amely kapcsolatot létesít az okos készülékek, alkalmazások és érzékelők között, így automatikus okos kapcsolat létesül a végfelhasználókkal. A platform és az alkalmazás neve Smart Action Automation App and Platform és arra tervezték, hogy különböző létező eszközöket kapcsoljon össze nyolcvannál is több szolgáltatással, beleértve a viselhető eszközöket, okos készülékeket, webes és mobil szolgáltatásokat és egyéb hardvert. A platform feladat-automatizálási felületként működik a készülékek és szolgáltatások között, így a készülékgyártók és márkák hozzáférhetnek a tulajdonunkban álló SDK-khoz és API-khoz és a kívánt okos elérések az ügyfelek felé könnyen, egyetlen egyszerű interfésszel aktiválhatóak.

Egy másik pályázó, az izraeli VoiceItt nevű start-up csapatának a két zsűritag, Pataki Róbert, a Magyar Telekom üzletfejlesztésért felelős vezérigazgatója és Wolfgang Hisserich, a Deutsche Telekom Global Business Development & Venturing területének alelnöke mentorként nyújt további segítséget. A VoiceItt hangátviteli technológiai alkalmazás, melyet a súlyos motorikus, beszéd- és hangképzési betegségekkel küszködőknek fejlesztettek ki, képessé téve őket arra, hogy saját hangjukon kifejezhessék magukat. A megoldás természetes és könnyen használható augmentatív és alternatív kommunikációs platformot kínál a beszéd- és motorikus problémákkal küzdőknek a világ minden táján, javítva kommunikációs képességeiket és növelve függetlenségüket, továbbá részvételi lehetőséget teremtve számukra a társadalmi folyamatokban.

Hazánkat a nemzetközi döntőben az ANGL elnevezésű video-broadcasting applikáció képviselte. "Rendkívül erős nemzetközi mezőnyben kellett helytállnia a döntőbe jutott magyar csapatnak. Bár az első díjat egy olasz startup nyerte, büszkék lehetünk honfitársaink teljesítményére. A Magyar Telekom több hazai pályázatot is ígéretesnek talált a magyarországi nyertesén kívül is, ezért velük tárgyalásokat folytatunk a továbbfejlesztés lehetőségeiről" - mondta Pataki Róbert, a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A négy magyarországi ötlet, a Crypt-Talk nevű biztonságtechnológiai megoldás, a CreaTV elnevezésű második képernyős alkalmazás, a Shop&Roll nevű "intelligens vásárlókosár" és a Rebot, egy mobillal vezérelhető robotépítő megoldás - kitalálói lehetőséget kapnak a Telekomtól arra, hogy ötletük továbbfejlesztéséről tárgyaljanak a vállalat szakértőivel és döntéshozóival.

A Telekom Innovációs Versenyt 2013-ban indította útjára Berlinben a Telekom Innovation Laboratories, a T-Mobile Poland és Magyarországon a Magyar Telekom. További támogatók voltak a Deutsche Telekom inkubátor-házai, a berlini, krakkói és tel-avivi hub:raum, valamint a Kitchen Budapest és a munkatársaknak létrehozott program, az UQBATE. A Telekom Csoport egyéb vállalatai is részt vettek a versenyen a Közép Kelet-Európai térségből. 2014 tavaszán 39 ország és négy kontinens 326 csapata jelentkezett a Telekom Innovációs Versenyre. A 326 pályázatból a projekt partnerei országos elődöntők során választották ki a 11 döntőst. A lengyelországi Krakkóban tartott Champions Pitch rendezvényen a döntős csapatok bemutatták elképzeléseiket a nemzetközi szakértőkből álló zsűrinek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!