mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hámori Barbara
Hámori Barbara
Content House
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Google dominálja a brandeket
2014-07-14 13:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egy felmérés szerint a Google, a Walt Disney és a Microsoft a legmeghatározóbb márkák, amelyek egy 100 céget összehasonlító megmérettetésben emelkedtek ki.

A FutureBrand kutatásában 3030 embert kérdeztek meg, hogy miként viszonyulnak a száz top márkanévhez. Emellett a cégek pénzügyi teljesítménye is górcső alá került. A vizsgálat 17 ország piacára terjedt ki - olvasható a Warc írásában.

A márkák megítélésében az első helyet meggyőző fölénnyel a Google szerezte meg, míg a pénzügyi teljesítmény terén a harmadik helyre abszolválta magát a vállalat. A képzeletbeli ezüstérmet a brandek versenyében a Microsoft hódította el, míg a harmadik legerősebb márkának a Walt Disney bizonyult. Olyan speciális kategóriában, mint az innováció az abszolút győztes a Bill Gates alapította vállalat lett.

A márkák top tízében nagy számmal képviseltették magukat a tech cégek. A negyedik helyet az Apple szerezte meg, míg a konkurens Samsung szorosan mögötte, az ötödik helyre sorolódott. Az Intel a hatodik, míg az IBM tízedik legmeghatározóbb brand lett. A fennmaradó három helyen egy autógyártó márka, a Toyota (7.) és két FMCG brand - Johnson & Johnson (8.) és Unilever (9.) - osztozott.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!