mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hampuk Richárd
Hampuk Richárd
Eurolex Consulting Media & PR
Account Manager


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A magyar kultúrával foglalkozik két hétig a svájci Radio Espace 2
2014-11-14 10:10 [MTI + Mediainfo.hu]

Majdnem két hétig a magyar zenével, irodalommal, történelemmel, Budapest kulturális kínálatával foglalkozik a francia nyelvű svájci Radio Espace 2 a Bartók Rádióval együttműködésben.

Mint Jónás István, a Magyar Rádió Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, a lausanne-i székhelyű kulturális rádiócsatorna kezdeményezésére elindított, november 10. és 22. között sugárzott tematikus programcsomag révén potenciálisan több millió francia nyelvű ember tudása gazdagodhat a magyar kultúráról és a magyarországi kulturális turizmus nyújtotta kínálatáról.

"Az elmúlt években nem volt példa arra, hogy egy külföldi rádiócsatorna ilyen léptékű - összesen mintegy 50 órát felölelő - műsorfolyamban foglalkozzon Magyarországgal. A mostani közös projekt katalizátora Philippe Zibung, a svájci rádiócsatorna vezetője volt, aki személyes érdeklődésétől is vezérelve maga is több riportot készített, illetve készít Budapesten" - mondta Jónás István.

A programok között megtalálható többek között a budapesti nevezetességeket, a főváros történetét, kultúráját ismertető hatrészes sorozat, a Kodály Zoltán, a magyar lélek című tízrészes műsor, továbbá egy olyan riport-összeállítás, amelyben egykori emigránsok mondják el, hogy több évtized után miért térnek vissza Magyarországra.

A hallgatók a magyar népzenét bemutató adásokkal és írókkal rögzített riportokkal is találkozhatnak, szó lesz mások mellett József Attiláról és Bartók Béláról, valamint a magyar történelemről és társadalomról, a magyarországi romákról is.

A magyar hetet egy közös, francia-magyar nyelvű műsorvezetéssel megrendezett koncert koronázza meg november 21-én, pénteken este, amelyet a Magyar Rádió budapesti 6-os stúdiójából élőben közvetítenek mindkét csatornán. A Népdal útja című hangversenyen Bartók Béla eredeti népi dallamokat felhasználó kamaraműveit Balog József zongora- és Zalai Antal hegedűművészek szólaltatják meg, de a koncert itt nem ér véget, hiszen egy fiatalokból álló népzenei zenekar, a Buda Folk Band és a dzsesszt képviselő Borbély Quartet újra is gondolja a műveket.

A műsorfolyam a svájci rádió honlapján (www.rts.ch/hongrie) is követhető.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

IT Manager
[2019-08-06]
Projektmenedzser
[2019-08-06]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!