mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Out of home megoldások a városok századában
2015-05-12 17:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Szelei Szilárd, JCDecaux Hungary kereskedelmi és marketing vezérigazgatójának előadása a Media Hungary konferencia első napjának délutánján arról szólt, hogyan segítheti elő egy utcabútor az információáramlást.

A 21.század a városokról fog szólni - kezdte előadását Szelei Szilárd -, már 21 olyan város van a világon, amely 10 millió főnél több lakossal rendelkezik. A 600 legnagyobb város létjogosultsága vitathatatlan, hiszen a globális GDP 60%-t állítják elő. Az intelligens városokban és a világon 2020-ra 50 milliárd összekapcsolt eszköz lesz.


Szelei Szilárd beszélt az okos város koncepcióról, amely a jelen lévő technológiákat használja fel az élet megkönnyítése érdekében. Városi vonzerők közül kiemelte a közlekedést, a turizmust és a telekommunikációt. Létrehozták a Small Cell-t, egy városi mini adótornyot, amely különféle utcabútorokhoz kapcsolható, és fő szerepe, hogy megoldást kínáljon a hálózatok kapacitásbeli problémákra. Az out of home utcabútorokra felszerelt Small Cell eszközük száloptikával csatlakozik a telekommunikációs hálózatokhoz, kapacitásnövekedést eredményezve szabad téren.

A szakember nemzetközi példákkal illusztrálta a Small Cell-t, Düsseldorfban például 50 nyilvános wifi hotspotot hoztak létre, Párizsban pedig hirdetők szponzorálták a reptéri wifi elérés kiépítését. Hasonló eszközöket fognak telepíteni Magyarországon is. Júniusban pedig edukációs programot indítanak hasonló eszközökkel hazánkban.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!