mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Digitalizáció a közszolgálati televíziózásban
2015-05-13 10:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Vígh Zoltán, az MTVA digitális átállás koordinátora a Media Hungary konferencián jelentette be, hogy az új közmédia csatornák (M1-M6) ingyenesen lesznek nézhetők HD-ben is.

Az MTVA munkatársa a konferencián tartott előadásában kifejtette, az MTVA számára prioritás a minél szélesebb közegek számára elérhető tartalom biztosítása a lehető legjobb minőségben, ingyenesen hozzáférhető módon. A szakember elmondta, az átalakított és az idén, illetve jövőre induló állami csatornák mindegyike HD minőségben is nézhető lesz. Hozzátette, terveik között szerepel vágatlan parlamenti közvetítés elindítása egy tematikus csatornán.

Vígh Zoltán kiemelte, a közszolgálati médiában prioritás az elektronikus programújság lehető legrészletesebb feltöltése, illetve a pontos műsorkezdés. Terveik között szerepel, hogy eredeti nyelven sugározzanak filmeket, az eredeti nyelven készített feliratozással, ám ennek bevezetésének pontos időpontja még nem ismert. Egy francia példát átvéve az MTVA csatornáin elindul az úgynevezett restart szolgáltatás, amely azoknak kedvez elsősorban, akik csak néhány perccel vagy fél órával késik le kedvenc filmjüket, vagy sorozatukat, így a restart-tal (az arra alkalmas készülékeken) a program az elejétől kezdve csúsztatással nézhető meg.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!