mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Átadták a filmes díjakat Mecenatúra gálán
2015-05-19 12:01 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A mecenatúraprogram keretében közel 600 alkotást támogattak, mintegy 5,5 milliárd forint értékben, amelyek közül 297 már teljesen elkészült.

"A Médiatanács támogatási gyakorlatában a művészi vagy tudományos értékek megteremtését ösztönzi; olyan értékekét, amelyek a televíziós csatornákon keresztül könnyen el tudnak jutni a nézőkhöz" - mondta köszöntő beszédében Karas Monika, a Médiatanács elnöke, a szervezet Magyar Média Mecenatúra-díjátadó gáláján hétfőn Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Duna-kavicsokhoz hasonlítva a filmeket, Karas Monika kiemelte, azok időtálló értékkel bírnak: ugyanúgy, ahogy a kavicsok akkor csillannak meg, amikor a víz éri őket, a filmek akkor válnak teljessé, ha megnézik őket.

A Médiatanács öt kategóriában - dokumentum-, ismeretterjesztő, animációs film, tévéjáték, valamint kísérleti- és kisjátékfilm - ajánlott fel első, második és harmadik díjakat, másfél-, egy- és félmillió forint értékben. Emellett a testület a kiemelkedő szakmai teljesítményeket három, egyenként 500 ezer forintos különdíjjal is elismerte.

A berni követ, A Nagy Fafilm, a Másik Magyarország, a Három nagymamám volt és a Vágy, hogy indiánok lehessünk című filmek alkotói nyertek az 5 díjazott kategóriában. A díjakat Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnöke, valamint Kollarik Tamás Médiatanács-tag adta át.

Novák Emil operatőr, a szakmai zsűri elnöke beszédében megköszönte a Médiatanács tagjainak azt a figyelmet, amellyel a nem egészestés filmes műfajokhoz viszonyultak, illetve azt a támogatást, amelyben az alkotókat részesítették. Hozzátette, minden kategóriában sokkal több elismerésre érdemes filmet láttak, mint ahány díjat kioszthatnak.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!