mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Gáll Zsolt
Insomnia Middle East WLL
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Seattle-be megy a magyar városnéző app
2015-06-04 11:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ismét bejutott egy tehetséges hazai csapat a Microsoft Imagine Cup globális döntőjébe.

A Mistory egyetemistákból álló csapata képviselheti Magyarországot a Microsoft Imagine Cup globális döntőjében - jelentette be Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke Budapesten.

"A vállalat YouthSpark nevű globális kezdeményezésének része a Microsoft Imagine Cup is. A YouthSpark célja, hogy 2015-ig világszerte mintegy 300 millió fiatalnak nyújtson tudást és lehetőséget ahhoz, hogy könnyebben ki tudják használni a bennük rejlő lehetőségeket. Több mint 30 programmal és 350-nél is több fiatalokkal foglalkozó civil együttműködő partnerrel mindössze két év alatt a YouthSpark program már több, mint 227 millió fiatalnak segített a világ 100 országában" - mondta Courtois.

A Mistory csapat április végén nyerte meg az Imagine Cup magyarországi döntőjét, most pedig a regionális körben vívta ki a továbbjutás jogát. A legjobbak a globális döntőben a Microsoft vezérigazgatójának, Satya Nadellának is prezentálhatják ötletüket július 27-31 között Seattle-ben. A technológiai partnerségen túl a legjobban teljesítő csapatoknak a projektjeik piacra viteléhez, - a verseny fődíjaiként - öttől ötvenezer dollárig terjedő pénzbeli támogatást is nyújt a Microsoft.

A Mistory új élménnyé varázsolja a városnézést. Az alkalmazással bármelyik városnéző túrát felfűzhetjük egy valós, vagy kitalált történetre, és ennek segítségével a városnézés olyan lehet, mint egy igazi kalandjáték, több állomással, ahol különféle játékos feladatokat oldhatunk meg. A fiatal fejlesztőknek arra is van ötletük, hogy mindezt hogyan tudja használni az üzleti szektor vagy akár a turisztikai iparág.

Felkészülésként, a Microsoft Magyarország idén is elindította az Imagine Cup Academy nevű képzését. A közel három hónapos felkészítés alatt a fiatal csapatok angol üzleti kommunikációt, prezentációs technikákat és üzleti képzést is kaptak a technológiai mentorálás mellett.

"Hatalmas büszkeség számunkra, hogy a Mistory képviselheti Magyarországot a globális döntőben. Bebizonyosodott, hogy a magyar fiatalok felkészültsége Európa élvonalában van" - mondta Grósz Judit, a Microsoft Magyarország marketing- és operatív igazgatója.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

IT Manager
[2019-08-06]
Projektmenedzser
[2019-08-06]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!