mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Együttműködnek a V4 közmédiái
2015-06-18 17:15 [MTI + Mediainfo.hu]

Együttműködési keretmegállapodást írtak alá a V4-ek közszolgálati médiavezetői Pozsonyban.

Kölcsönös műsorcserét és közös fellépést is lehetővé tevő együttműködési keretmegállapodást írtak alá a visegrádi négyek (V4: Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) közszolgálati médiavezetői csütörtökön Pozsonyban.

Az ünnepi ceremónián a magyar közszolgálati médiát Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója képviselte. A megállapodás aláírását a vezérigazgató történelmi pillanatnak nevezte, rámutatva: bár a V4-ek közszolgálati médiája között már 2000 óta léteztek az együttműködésnek különböző formái, de eddig ilyen széles körű megállapodás még nem volt.

"Azért különleges ez a megállapodás, mert abban mind a négy ország televíziói és rádiói részt vesznek" - nyilatkozott az MTI-nek Szabó László Zsolt. Elmondta: a keretmegállapodás kölcsönös segítségnyújtásra, műsorcserére és közös fellépésre ad lehetőséget. Utóbbi kapcsán kifejtette: a Közszolgálati Televíziók Európai Szövetségében (EBU) ennek a megállapodásnak az alapján erőteljesebben tudnak majd fellépni, mivel a négy ország intézményei együtt igen jelentős térséget képviselnek.

Az MTVA vezérigazgatója szerint a megállapodás kidolgozása során elsődleges szempont volt az is, hogy a részt vevő országok nézői, hallgatói az eddiginél jobban megismerhessék egymás életét, mai valóságát és múltját. Kérdésre válaszolva elmondta: a partnerintézmények közül egynek sem szánnak kifejezetten kiemelt szerepet, terveik szerint mindegyikkel egyaránt hatékony és gyümölcsöző együttműködést akarnak folytatni.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!