mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Új fejlemény a TV2 tranzakcióban
2015-10-20 17:00 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A TV2 tulajdonosai szerint váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül hivatkozott opciós jogának érvényesítésére.

A TV2 jelenlegi tulajdonos-ügyvezetői 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, azonban a kölcsön felét rövid időn belül visszautalták. Az opciós szerződés, amely a Double 6 Dominoes Kft. és CCA Vízió Kft. üzletrészei vonatkozásában jött létre, a kölcsön biztosítékául szolgált.

A kölcsön fennmaradó részét a felek szóbeli megállapodása szerint a TV2 jelenlegi tulajdonosainak egyelőre nem kellett visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó nem követelte a kölcsön fennmaradó összegének visszafizetését. A TV2 mai közleményében az szerepel, hogy "így minden szempontból teljesen váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül hivatkozott opciós jogának érvényesítésére. Azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartjuk, hogy erről a Magyar Broadcasting Co. Kft-vel október 15-én megkötött adásvételi szerződés aláírását követően értesítették a TV2 tulajdonos-menedzsmentjét. Nem tartjuk jogszerűnek sem a hivatkozott opció alapításának körülményeit, sem a lehívását, és megtesszük a szükséges jogi lépéseket."

A vezetőpáros úgy véli, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én kötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, valamint a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket. Jelenleg a ProSiebenSat.1 közreműködésével dolgoznak a tranzakció lezárásán.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!