mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Közös rádióműsort indítanak a V4-ek
2016-09-21 14:04 [MTI + Mediainfo.hu]

Az adásban a V4 egészéről és az egyes országok aktuális eseményeiről szóló programok szerepelnének.

A lengyel és a magyar rádióhallgatóknak többek kellene tudniuk egymásról - mondta Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója azon interjúk egyikében, amelyeket e heti varsói látogatása során a lengyel közszolgálati rádiónak adott, és amelyek során bejelentették a visegrádi országok közös rádióműsorának létrehozását.

Az MTVA vezérigazgatója Barbara Stanislawczyknak, a lengyel közszolgálati rádió főigazgatójának vendégeként adott interjút hétfőn és kedden. Stanislawczyk bejelentette: legkésőbb a jövő év elején a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös, a nemzeti nyelveken sugárzó rádióműsort indítanak. A műsor terjedelméről és sugárzási idejéről nem közöltek részleteket.

A lengyel kezdeményezésre induló, a Visegrádi Alap támogatásával készítendő műsor "könnyen megvalósítható, nem költséges, és jó eredményeket hozhat" - mondta Stanislawczyk. Szerinte az adásban a V4 egészéről és az egyes országok aktuális eseményeiről szóló programok egyaránt szerepelnének. A kulturális, társadalmi és politikai témájú műsorokat a nemzeti szerkesztőségek munkatársai készítik - tette hozzá a lengyel rádió főigazgatója.

Vaszily Miklós ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: nagy híve a visegrádi és az európai együttműködésnek. "Együtt kell működnünk polgáraink és térségünk érdekeinek népszerűsítésében" - jelentette ki, hozzátéve: támogatja a közép-európai országok együttműködésének minden formáját, és különösen nagy híve a lengyel-magyar együttműködésnek. "Úgy gondolom, e két országot, e két nemzetet igen sok dolog köti össze. Közös történelmünk és közös jövőnk van" - fűzte hozzá. Fontos, hogy "példaként tekintsünk egymásra, hallgassunk egymásra, és minél többet tudjunk meg egymásról" - mondta Vaszily Miklós, hozzátéve, hogy a lengyel hallgatóknak "magyarországi eseményeket, embereket, zenét, kultúrát" szeretne bemutatni.

A lengyel rádió igazgatója kilátásba helyezte: a közös tervekről az Európai Műsorsugárzók Szövetsége (European Broadcasting Union) kelet-közép-európai csoportjának találkozóján is tárgyalnak, amelyet szeptember 30-án tartanak Prágában, és szó lesz róluk a V4 médiaszolgáltatói vezetőinek rendszeres találkozóján is, amelyet ezúttal Krakkóban szerveznek október 7-én. A szeptember eleji krynicai nemzetközi gazdasági fórumon Jacek Kurski, a lengyel közszolgálati televízió főigazgatója egy angol nyelvű közös visegrádi hírtelevízió tervezetét is benyújtotta a V4 kormányfőinek.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!