mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Drevenka Edit
Drevenka Edit
Aegon Magyarország
PR vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Jön a a bécsi Let's Cee fesztivál
2016-12-06 13:38 [MTI + Mediainfo.hu]

Fiatal magyar filmesek alkotásait is várja a Let's Cee Filmfesztivál rövidfilm programja. A mustrát március 21. és 27. között rendezik meg Bécsben.

A Kelet-Közép-Európa és a Kaukázus országaiból származó, valamint török és osztrák, legfeljebb 35 éves alkotók pályamunkáikat január 8-ig küldhetik el a rendezőknek. A rövidfilm versenyre 30 percet meg nem haladó alkotásokkal lehet nevezni. A rövidfilmes szekcióba versenyen kívül korhatár és ország megkötés nélkül is lehet jelentkezni, ezek az alkotások a fesztivál közönségdíját szintén elnyerhetik.

A rövidfilmes program idei témája az átalakuló világ. Az egyre mélyülő pénzügyi válság, a klímaváltozás, a migráció kérdése, a jobboldali populista irányzatok erősödése, az Európai Unió alapjait megrengető Brexit, a túlnépesedés problémája, a nemzetközi terrorizmus - mind-mind aggodalomra adhatnak okot. A változás arra kényszeríti az egyéneket, hogy kilépjenek a komfortzónáikból, ez pedig ijesztő is lehet. Ugyanakkor a változások fontos lehetőségeket is hordozhatnak - olvasható a közleményben.

A beküldött rövidfilmek közül az Ausztriában élő neves filmrendezők, az iráni származású Arash T. Riahi és Arman T. Riahi elnökletével egy szakmai tanácsadó testület választja ki a legjobb filmeket a régióból. A tíz legjobb alkotás bekerül a rövidfilmek versenyébe, további tíz filmet versenyen kívül mutatnak be.

A nemzetközi zsűri március 25-én a bécsi Uránia Moziban hirdeti ki a nyertes rövidfilmet, amelynek alkotói a fesztivált jelképező Uránia szobor mellett 1500 euró (mintegy 460 ezer forint) pénzjutalomban is részesülnek. Minden bemutatott rövidfilm elnyerheti a fesztivál közönségdíját is, amely szintén 1500 euróval jár. A rövidfilmes versenyprogram 10 résztvevőjének alkotói meghívást kapnak az újonnan induló Let's Cee Talent Academy képzéseire is, amelyeken sikeres és neves rendezőkkel, producerekkel, színészekkel találkozhatnak - áll a közleményben.

A 2012-ben alapított Let's Cee Filmfesztivál internetes oldala szerint a közép-kelet-európai térség legkiemelkedőbb filmes alkotásainak bemutatására jött létre. A rövidfilm verseny mellett külön szekcióban versenghetnek a régió legjobb játék- és dokumentumfilmjei is.


További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!