mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Csúcsot döntött a Reggeli Show a Rádió 1-en
2016-12-06 15:28 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Közel 30 ezren hallgatták a Reggeli Show-t online-n a Rádió 1-en december 6-án.

Ezzel az internetes hallgatói számmal abszolút csúcsot döntött a Rádió 1-en a Reggeli Show csapata, a magyar rádiók közül még senkit nem hallgattak egyidejűleg online ennyien - derült ki a streamstat.hu internetes oldal statisztikái alapján.

Minden várakozást felül múlt a Reggeli Show indulása a Rádió 1-en. December 5-én hétfőn reggel már 6 óra előtt közel 7 ezer hallgató csatlakozott a Rádió 1 online szervereire és várta, hogy újra hallgathassa a kedvenc műsorvezetőit. Az online hallgatók száma percről percre növekedett, de a nagy érdeklődést sajnos nem bírták a szerverek. A Rádió 1 még aznap megnövelte a sávszélességet, amelynek köszönhető keddre reggel már zökkenőmentesen az online közvetítés, folyamatosan csatlakoztak a hallgatók az online stream-hez és a műsor csúcsán, 9 óra előtt egy kicsivel pár száz hallgató híján már elérte a 30 ezres hallgatószámot.

"A hétfő reggeli tapasztalatok alapján az informatikai háttérért felelős kollegák a szerverek üzemeltetőjével együtt azonnal elkezdték a sávszélesség növelését, hogy minél több hallgatót ki tudjunk szolgálni az online felületeken is. Hétfő estére elkészültek ezzel a kollegák, és arról tájékoztattak, hogy a jelenlegi kapacitással akár 30 ezer online hallgatót is tud majd hallgatni minket. - nyilatkozta Bakai Mátyás, a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezetője."

"Ma reggel már hiba nélkül működöttek a szerverek és nagyon örültünk, hogy ilyen sokan tudtak minket interneten keresztül is hallgatni. Nagyon fontos ez a felület nekünk, mert sokan kérdezik tőlünk, hogyan tudnak hallgatni bennünket az ország azon részein ahol a Rádió 1-nek jelenleg nincsen analóg rádiós lefedettsége. A célunk, hogy minden reggel egyre több hallgató kapcsoljon a Rádió 1 frekvenciáira és hallgasson minket a weboldalon vagy a mobilalkalmazáson keresztül. Biztos vagyok benne, hogy holnap reggel még többen lesznek velük az éterben és online is - mondta el az adást követően Sebestyén Balázs."

A Reggeli Show indulására a Rádió 1 vadonatúj mobil alkalmazást fejlesztett a két legnépszerűbb mobil platformra, az iOS-re és az Androidra. Az alkalmazáson keresztül nem csak online hallgatásra van lehetőség, hanem akár a webkamerán keresztül be lehet nézni a műsorvezetőkhöz a stúdióba, emellett egyéb kiegészítő funkciók, mint sztárhírek, programajánlók ill. a rádió közösségi média felületei is integráltan megtalálhatóak az alkalmazásban.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!