mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Magyar tulajdonoshoz került az Atmedia
2016-12-23 13:00 [MTI + Mediainfo.hu]

A Visus Invest Kft. vásárolta fel a holland Atmedia Holdings BV által tulajdonolt, több tucat televízió, köztük a közszolgálati adók reklámidejét értékesítő Atmedia Kft.-t.

A cég tájékoztatása szerint ez megfelel az Atmedia új régiós stratégiájának, a két éve elkezdődött befektetési portfólió és tevékenységek átalakításának, melynek részeként a magyar piacról is kivonul a nemzetközi tévés kereskedőház. A magyar leányvállalat iránt több multinacionális vállalat is érdeklődött, végül a magyar Visus ajánlatát fogadta el a tulajdonosi kör.

A tévés kereskedőház szerint a magyar tévés reklámpiacon megújulás zajlik, ami leginkább a nézői szokások és igények követését jelenti, és a reklámértékesítésben és a mérésekben érzékelhető.

Az Atmedia a magyar piacon saját, úgynevezett aggregáló stratégiát dolgozott ki, amellyel hatékonyan építették fel a kábeltelevíziós piac reklámértékesítését, majd sikeresen integrálták az országos csatornákat is. Az Atmedia modellje a hirdetők számára költséghatékonyan teszi elérhetővé a legszélesebb csatornaportfóliót, a műsorszolgáltatóknak pedig a legnagyobb hirdetői elérést biztosítja. Az Atmedia nettó árbevétele 2014-ben 7,6 milliárd, 2015-ben 9,2 milliárd forint volt - közölte a cég.

Az Atmedia Kft. 2010. január 1-jén kezdte meg magyarországi működését 9 kereskedelmi tévécsatorna reklámidejének értékesítésével, és 2011-ben már 13 tévécsatorna volt a partnerük. Mostanra 35 csatorna - köztük a közszolgálati adók is - szerepel a portfóliójukban, ami a közönségarányt tekintve piacvezetői pozíciót jelent 2016-ban.

A Visus Invest tulajdonosa Tombor András.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!