mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Megvan a VB első magyar sikere
2017-07-17 12:54 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A világversenyhez méltó látványos showműsor alatt szerte a világban nézők milliói gyönyörködhettek hazánk kultúrájában és Budapest szépségében.

Óriási sikert aratott minden idők legnagyobb hazai sporteseménye, a 17. FINA Világbajnokság tegnap este megtartott nyitóünnepsége. A Budapest szívében, a Dunán lebegő 4 darab 1600 tonnás, 80x10 méteres uszályból kialakított színpadra álmodott grandiózus előadás a magyar történelem legjelentősebb eseményeit, kulturális örökségünket jelenítette meg. A közel 220 önkéntes és fiatal magyar sportoló, valamint közel 700 művész közreműködésével létrehozott összművészeti produkciót vastapssal jutalmazta a közönség. A látványos showműsort a helyszínen a pesti alsó rakpartról, a Budai Várból és az Erzsébet hídról több tízezer néző követte. Az impozáns produkció díszletei mögött felsejlő Budapest, és egyik legszebb épülete, a Budai Vár szépségében pedig az MTVA közvetítéséről tudósító több mint 55 nemzetközi csatornának - köszönhetően milliók gyönyörködhettek világszerte. A nyitóelődást online élőben közvetítette CNN, a csatorna összeállítást:/ tudósítást is közölt, ahogy például az Euronews is.

Az előadás főrendezője, Káel Csaba film- és operarendező, Közép-Európa egyik legfontosabb művészeti központja, a budapesti Müpa vezetője a nyitóelőadás színpadra állításával arra vállalkozott, hogy állandó munkatársai, az este látványterveiért és showtechnikai megoldásaiért felelős francia cég, az ECA2 és több száz szereplő közreműködésével a víznek az élethez, a kultúránkhoz, a sportéletünkhöz és a jövőnkhöz való viszonyát négy tematikus blokkra épülő előadásban járja körül. Ebben olyan hazai világsztárok voltak segítségére, mint például Eötvös Péter, akinek kórusművére a FINA Világbajnokság alkalmából írt új szöveget a fiatal költőgeneráció egyik legnépszerűbb tagja, Varró Dániel. Az előadás során a nézők megismerkedhettek Aquincummal, a honfoglalás korával, a reneszánsz Budával, amelyet a mind szélesebb nemzetközi hírnévre szert tevő magyar népdalénekes, Herczku Ágnes meseszép reneszánsz dallal segített megidézni. Ezt követően Kodály Zoltán dalművén, a Háry Jánoson keresztül a huszárok világába tekinthettek be a nézők. Az előadás koreográfusa Román Sándor, az ExperiDance Társulat vezetője a legkiválóbb hazai táncegyütteseket és szólistákat kérte fel az együttműködésre, a produkció zenei világáért Gőz László felelt.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!