mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hernádi Gábor
Hernádi Gábor
HD marketing, Star Network
Ügyvezető


szakmai partnereink:























kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hacker-maraton az UniCredittel
2017-07-27 10:24 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az UniCredit a szlovén ABC Acceleratorral partnerségben meghirdette az első UniCredit Hackathon CEE nemzetközi versenyt, amelyre 2017. szeptember 2-3-án kerül sor Ljubljanában.

A Hackathon, vagyis hacker-maraton, egy intenzív, két napon át tartó folyamatos verseny innovatív és kreatív emberek számára, ahol a résztvevők csoportokban dolgoznak ki megoldásokat az új pénzforgalmi irányelv (PSD2) kihívásaira.

A PSD2 (a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló új uniós irányelv) értelmében az uniós pénzügyi intézmények - több más új szabály mellett - a jövőben kötelesek harmadik fél szolgáltatók számára hozzáférést biztosítani az általuk vezetett ügyfélszámlákhoz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az UniCreditnek és versenytársainak - az ügyfelek megfelelő felhatalmazása alapján - ki kell adniuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat, és kötelesek teljesíteni a harmadik fél szolgáltatókon keresztül érkezett megbízásokat.

A versenyen független fejlesztők, fintech startupok és szoftverfejlesztők képviselői, illetve a jövő független gondolkodói mellett az UniCredit érdeklődő munkatársai közösen ötletelnek majd azon, hogy az új pénzforgalmi irányelv keretein belül hogyan lehet értéket teremteni az ügyfelek és a bank számára.

Az innováció mellett elkötelezett UniCredit olyan megoldások létrehozását kívánja ösztönözni, amelyek révén az ügyfélélmény tovább fejleszthető.

Carlo Vivaldi, az UniCredit CEE Division vezetője elmondta: "Hisszük, hogy az innováció lényeges eleme a hosszú távon fenntartható banki üzletmenetnek, valamint az ügyfelek és a bank közötti még jobb kapcsolatnak. Az UniCredit Transform 2019 stratégiai tervében az innovációnak központi szerepe van a bank működési modelljének átalakításában, amelynek célja a gyorsan változó ügyféligényeknek és az új szabályozói követelményeknek való megfelelés. Az UniCredit Hackathon CEE lehetőség arra, hogy az UniCredit közép- és kelet-európai piacvezető pozíciójára támaszkodva tovább erősítse üzleti tevékenységét a térségben. Ezt a versenyt azoknak a bankon belüli és kívüli fiatal tehetségeknek hirdettük meg, akik új, jól alkalmazható megoldásokat tudnak tervezni és kidolgozni."

Urska Jez, az ABC társalapítója és az ABC Slovenia ügyvezetője hozzátette: "A vállalkozások világszerte keresik a választ arra, hogy saját működésüket hogyan tudnák hatékonyan átalakítani. A startupokkal közösen keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel üzletmenetüket még innovatívabbá, átláthatóbbá és rugalmasabbá tehetik. Manapság a sikeres projektek mindkét világ szemléletmódját ötvözik. Együttműködésünk az UniCredittel éppen erről szól, ezért hoztuk létre ezt a programot, amelynek első eseménye egy hackathon. Az UniCredit mélyen elkötelezett napjaink modern trendjeinek követése mellett, aktívan figyel ügyfeleire és azok igényeikre, épp ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat kínálja számukra. A belső munkatársai bevonása a versenybe, jól mutatja a csoport elkötelezettségét az innováció mellett. Hiszem, hogy ennek a szemléletmódnak és elkötelezettségnek köszönhetően az UniCredit Hackathon CEE széles körűen pozitív hatással lesz a csoportra, ami az UniCreditet nemcsak a kelet-közép-európai térségben, de azon túl is a digitalizáció éllovasává teszi."

A Hackathonon a feladat az új pénzforgalmi irányelvből kiindulva a következő lesz: "Hogyan használhatjuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat értékteremtésre?" Ez jelentheti például ügyféladatok elemzésére szolgáló platformok fejlesztését, aminek célja a még jobb ügyfélélmény.

A győztes csapatok pénzjutalomban részesülnek, és lehetőséget kapnak arra, hogy projektjüket bemutassák az UniCredit Group CEE Division menedzsmentje számára szeptember 7-én, Ljubljanában. A győztes csapatok tagjai arra is meghívást kaphatnak, hogy a későbbiekben részt vegyenek a megoldás bevezetésében.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!