mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A kerékpár installációs jótékonysági kampány
2017-10-23 17:32 [Marketinginfo.hu]

A Tekerj, hogy segíthess program keretében idén összesen 3090 gyerek napi étkezére elegendő, azaz 9070 adag ételadomány gyűlt össze, a Budapest Bike Maffia és a Cofidis közös jótékonysági kampányán.

A programokon Hajós András, Lola, Csonka Pici, Németh Juci is bringára pattant, hogy a többi résztvevővel együtt tekerjenek hátrányos helyzetű gyerekek támogatásáért.

Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36-54.000-re tehető azon gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon.* A közétkeztetés biztosítása az iskolai időszakban is kiemelt jelentőségű, de a tanítási szünetek idején különösen fontos, hiszen ezen hónapok alatt megszűnik ez a fajta rendszeres étkezési lehetőség.

A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, támogatást gyűjtsön a rászorulók számára. A kampány keretében a látogatók kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehették próbára a gyorsaságukat, és versenyezhettek görgőkre szerelt biciklin, az 1 km-es versenytáv letekerése három gyerek napi étkezését fedezte a jótékonysági akción.

Az érdeklődők mellett a hazai kerékpársport ismert arcai, közéleti személyek és hírességek is eljöttek, hogy támogassák a kezdeményezést: Hajós András énekes, Magyar Bálint a Group'n'Swing énekese , Németh Juci, a Nemjuci zenekar és Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground zenekar énekesnője, Csonka András színművész, Lola énekesnő, Szalontay Sándor és Búr Zsolt kerékpáros versenyzők mind részt vettek a kezdeményezésben.

Jáksó László is a program mellé állt, és bár személyesen nem tudott részt venni a rendezvényen, így nyilatkozott: "Önmagában az, hogy valaki törődik másokkal, pláne gyerekekkel, már olyasmi, amit épeszű ember csak támogathat. Ha ezt még szórakoztató módon is teszik, az még sok plusz pont. A kerékpározást is szeretem. Szeged városában születtem, és még mindig többet éltem ott, mint bárhol máshol. Gratulálok a szervezőknek, és mindenkinek, aki részt vett az akcióban. Jövőre én is jövök tekerni!"

A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország először 2016-ban fogott össze, akkor három nap alatt 1365 gyerek napi étkezését fedező adományt gyűjtöttek össze. Idén országossá nőtte ki magát a kezdeményezés.

A tavasszal Budapesten indult jótékonysági kampány első állomásán 1188, Szegeden 456, Pécsett 696, Debrecenben és Hajdúhadházon együttesen 750 gyerek napi étkezét "tekerték össze" a résztvevők, így a 2017-es program során összesen 9270 adag ételre gyűlt össze támogatás.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!