mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A magyar nyelv és a magyar kultúra értékeit közvetíti a csatorna
2018-07-27 16:46 [MTI + Mediainfo.hu]

A magyar nyelv és a magyar kultúra egyediségét, sajátosságait és nagyszerűségét alapul véve kíván értékek közvetíteni az M5 csatorna - mondta el Siklósi Beatrix, az MTVA frissen kinevezett csatornaigazgatója.

Az M5 kulturális, oktatási és ismeretterjesztő csatorna üzenete, hogy "nyelvében él a nemzet", valamint "magyarnak lenni: büszke gyönyörűség" - hangsúlyozta Siklósi Beatrix, hozzátéve: el kell hinnünk, hogy egy különleges kultúra birtokosai vagyunk, komoly örökségünk és hagyományainak vannak. Ezt kell őriznünk, továbbvinnünk és továbbadnunk, mindez nagy felelősséget jelent a közmédia számára is - vélekedett a csatornaigazgató.

Siklósi Beatrix kiemelte, hogy az M5 kulturális csatorna mércéje az érték, ő pedig mindent értéknek tekint, ami előrevisz, épít és erősít.

Hangsúlyozta: annak az értékrendnek az alapját, amelyet az M5 is képvisel, a görög-római-zsidó-keresztény örökségünk adja.

A csatornaigazgató szerint a kultúra egy tág fogalom, amibe sok minden belefér. Hozzátette, hogy olyan műsorokat, produkciókat szeretnének létrehozni, amelyek megpróbálják bemutatni a kulturális élet minden területét, a kultúra sokszínűségét - gondolva itt nem csak a "magaskultúra" területére, hanem a populárisabb műfajokra is. Azt is küldetésüknek nevezte, hogy az M5 kulturális csatorna műsorainak segítségével könnyebben el lehessen igazodni a világban.

Siklósi Beatrix kiemelten fontosnak nevezte a V4 országokkal történő kulturális együttműködést, valamint a hazai és a nemzetközi szellemi élet kiválóságaival készítendő exkluzív interjúkat, portrékat. A csatornaigazgató arról is beszélt, hogy teret akarnak adni azoknak a fiatal tehetségeknek is, akiknek a magyar médiavilágban egyébként nincs lehetőségük a bemutatkozásra.

Az új csatornaigazgató kitért arra, hogy az eddigi vezető, Dér Ágnes hallatlanul nagy munkát végzett a csatorna beindítása óta eltelt két évben. Siklósi Beatrix kiemelte, hogy az M5 a magyar médiavilág egyetlen olyan csatornájává vált, amely vállaltan a minőségi kultúrát képviselte. Ezt a hagyományt akarják folytatni és a stabil alapokon továbblépve egy olyan karakteres, a kulturális életben meghatározó médiummá fejleszteni az M5-öt, amely kifelé és befelé, a külföld felé és hazánkban is egyaránt a magyar nyelv és kultúra egyediségét közvetíti.

Siklósi Beatrix a személyét ért sajtóbeli támadásokra reagálva elmondta: minden vádat és rágalmat, amit vele kapcsolatban terjesztenek, a leghatározottabban visszautasít, és nagy alázattal és lelkesedéssel lát munkához.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!