mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Sikerrel zárult az #USBNekem átfogó reklámkampány
2018-09-06 12:52 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A kiskereskedőket árufeltöltésre, a fogyasztókat vásárlásra és képküldésre ösztönözte az USB energiaital tavaszi-nyári kampánya.

Az elemeiben egymást erősítő kampányban egyedi együttműködések, újsághirdetések, szórólapok, óriásplakátok, rádió szpotok, sampling események, tárgynyeremények és social media aktivitások bevonásával aktivizálták a célközönséget.

"A Kraftwork reklámmanufaktúra az USB energiaital márka népszerűsítését kapta feladatul idén év elején. Kiemelt cél volt, hogy a reklámkampányok hatására növeljük a márka ismertségét, a termék disztribúcióját, a nagykereskedésekből történő bolt feltöltéseket, a potenciális fogyasztók elérését és természetesen az általános márkaismertséget. Ehhez egy 360 fokos, három hónapon át tartó, országos kommunikációs kampányt terveztünk a célközönség mély involválásával." - mondta el Naszály Ferenc, a Kraftwork digitális csapatának vezetője.

A májusi indulás a Balaton környékén működő kiskereskedőket célozta meg egy kéthetes rádiókampánnyal, a nagykereskedő partnernél kihelyezett szórólapokkal, újsághirdetésekkel, valamint Balaton környéki óriásplakátokkal. Az értékesítést ösztönző akció célközönsége a kiskereskedők voltak, de a nekik szóló kampány egyúttal image kommunikációként is működött a fogyasztók számára. A játékban résztvevő kiskereskedők között egy Sony Playstation 4 Pro játékkonzolt sorsoltak ki.

A boltfeltöltő kampánnyal párhuzamosan indult egy fogyasztói promóció az USB Facebook és Instagram oldalán. Itt értékes nyereményeket és az USB óriásplakátjain való megjelenést lehetett megnyerni. Az #USBNekem hashtaggal feltöltött fotók vettek részt a nyereményjátékban, így összekötve az offline világot és az online közösségi médiát. A képfeltöltéshez energiaitalokra volt szükség, tehát a fogyasztók elkezdték keresni a terméket a kisboltokban. Így a kiskereskedők nemcsak a nekik szóló kampány, hanem a fogyasztók hatására is belistázták a termékeket. A kampány során az ország tizenhárom városába kerültek ki olyan óriásplakátok (és budapesti Mahír oszlopokon), amelyre 3-3 fogyasztó saját fotója került. A kör akkor lett teljes, amikor a plakátra kerülő fogyasztók elkezdték visszaküldeni a szelfijeiket az óriásplakátjuk társaságában. A social media felületekre több fogyasztói fotó is visszaforgatásra került, ami hiteles üzenetként hatott a márka követőire.

A kampánytervezést, a kreatív grafikai munkákat, a social media kommunikációt, valamint a projekt vezetését és szakmai felügyeletét a Kraftwork reklámmanufaktúra, a médiafoglalásokat (rendkívül rugalmasan és átlátható rendszerben) a Pladform csapata végezte.


További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

IT Manager
[2019-08-06]
Projektmenedzser
[2019-08-06]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!