mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A média harcolhatna a békéért, a gyűlölet ellen
2005-01-27 09:44 [CWNews.com]

A Kommunikáció Világnapja alkalmából megfogalmazott üzenetében II. János Pál Pápa arra kérte a médiát, hogy segítsen legyőzni a világban uralkodó gyűlöletet és megteremteni a békés egymás mellett élés kultúráját.

A Kommunikáció Világnapja május 8-ára esik, de a Pápai üzenetet hagyományosan január 24-én, az újságírók védőszentje, Szalézi Szent Ferenc ünnepén teszik közzé.

A Pápa szerint a média a tömegek felvilágosításán keresztül a kölcsönös megértést hirdetheti. "A média emberek milliárdjait taníthatja a világ más tájairól és távoli kultúrákról." - fogalmaz az üzenet. A megértés pedig már magában hordozza a béke ígéretét, teszi hozzá: "A megfelelő tudás megértéshez vezet, eloszlatja az előítéleteket és felébreszti a vágyat, hogy még többet tanuljunk."

II. János Pál levelében szembeállítja a médiát a propagandával, amely "másokat ellenségként fest le, elhintve a konfliktus magját, mely könnyedén erőszakká, háborúvá vagy akár népirtássá fajulhat."

A Szentatya élő példaként említi a média közösségépítő hatásának tanúságaként azt a szimpátiahullámot és támogatást, amelyet az ázsiai cunami áldozatai kaptak a világ minden tájáról. "Örömteli volt látni, milyen gyorsan reagált a nemzetközi közösség." - írja a Pápai üzenet. "A hírek terjedésének sebességével párhuzamosan nő az esélye annak, hogy időben siethetünk segítségére azoknak, akiknek szükségük van rá."

A Pápai üzenet teljes szövege elolvasható a Vatikán weboldalán: www.vatican.va

gaborják


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!