mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Balogh Erika
Balogh Erika
Insomnia Reklámügynökség
stratégiai tervező


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ismét fesztiválgyőztes a Spektrum saját gyártású sorozata
2018-10-10 10:24 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Spektrum saját gyártású sorozata ezúttal a Jahorinai Dokumentumfilm Fesztivál Arany Juhar-díját nyerte el.

Arany Juhar-díjjal jutalmazták a "Tabukról tabuk nélkül" sorozatot a bosznia-hercegovinai Jahorina Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon. Ezzel a Spektrum saját gyártású sorozata lett a legjobb a televízióra készített dokumentumfilmek nemzetközi versenyében. Idén nem ez az első fesztiválon elnyert díj, amellyel a nemzetközi filmes szakmában jutalmazták a sorozatot: májusban Mexikóban a legjobbnak járó Arany Pálmát hódította el a hatrészes alkotás.

A Jahorinai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál idén 12 éves, amelyre ezúttal 32 ország 91 alkotása nevezett. Közülük lett kategóriájában az első a "Tabukról tabuk nélkül" című Spektrum-sorozat. A díjakat Bosznia-Hercegovina filmes szakembereiből és az ország filmművészeti egyetemének professzoraiból álló grémium ítélte oda.

Ezzel az elismeréssel már a második nemzetközi díját gyűjti be a 2017-ben készült sorozat, hiszen májusban a Mexikói Nemzetközi Filmfesztivál Arany Pálma-díját is hazavihette. Október közepén pedig az is kiderül, shortlistes jelölését is díjra tudja-e váltani a cannes-i Content Innovation Awads seregszemlén.

A díjnyertes "Tabukról tabuk nélkül" produkciót a Spektrum felkérésére az ACG Reklámügynökség készítette Pálinkás Norbert rendező és Mentes Endre producer közreműködésével. A hatrészes dokumentum-sorozat személyes történeteken keresztül mutat be olyan tabutémákat, mint a halál, a gyász, függőségek, szexuális identitás és vágyak, atipikus családok, eltitkolt családi és múltbeli közösségi bűnök. Az egy éven keresztül készülő műsor házigazdája napjaink egyik legnépszerűbb színésze, Thuróczy Szabolcs, aki a Magyar Filmkritikusok Díját is megkapta.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Media Hungary (2019. május 7-8.)

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!