mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ötmilliárd koronát költöttek el tavaly a külföldi filmesek Csehországban
2018-10-10 13:20 [MTI + Mediainfo.hu]

Mintegy ötmilliárd koronát (61,5 milliárd forintot) költöttek el tavaly a külföldi filmesek Csehországban - közölte Jirí Vanek filmproducer, a Cseh Filmalap szóvivője Prágában.

A szóvivő szerint mindez elsősorban annak eredménye, hogy a cseh állam a külföldi filmeseknek bizonyos feltételek teljesítése után visszatéríti a költségek 20 százalékát. Emellett a külföldi stábok Csehországban megtalálják a céljaiknak megfelelő környezetet és szakmai hátteret.

Csehország bevételei a külföldi filmekből pár milliárddal magasabbak is lehetnek, amennyiben az állam a jelenlegi 20 százalékról 25 százalékra emeli a támogatások összegét - mutatott rá Jirí Vanek. Hozzátette: erre az állam részéről ígéret van és a csehországi filmesek szeptemberben már tárgyaltak is amerikai partnereikkel a jövőbeni projektekről. Ha az állami támogatás mértéke valóban emelkedik, néhány amerikai producer azt tervezi, hogy anyagilag hozzájárul új csehországi műtermek létrehozásához.

Jelenleg Csehországban több amerikai filmet és tévésorozatot készítenek. Például a Templomosok című tévésorozat készítői tavaly több mint 800 millió koronát költöttek el Csehországban.

"Tudjuk, hogy az európai konkurencia nagyon nagy, ezért tervezzük a támogatások megemelését, hogy a cseh filmipar megtartsa pozícióit" - mondta Helena Bezdek Franková, a cseh filmalap igazgatója. Megemlítette, hogy néhány államban nagyobb támogatást adnak a külföldi filmeseknek. Példaként Magyarországot említette.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Media Hungary (2019. május 7-8.)

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!