mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila
Mediafon Kft., managing director
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Discovery és a WWF együttműködik
2019-03-06 12:57 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Discovery és a World Wildlife Fund US (WWF-US) közösen indít adományozási kampányt, hogy megmentsék az oroszországi Bikin Nemzeti Park tigriseinek élőhelyét.

A parkban játszódik a 2019-es Sundance Filmfesztiválon debütáló Tigrisek földjén című dokumentumfilm, amelyet a Discovery Channel március 31-én mutat be Magyarországon.

A 2016-ban indított CAT projekt első szakaszában közel kétmillió hektárnyi földterületet sikerült megőrizni Indiában és Bhutánban. A második fázisban a Discovery és a WWF US most azon dolgozik, hogy a Bikin Nemzeti Park területén élő tigrispopuláció számára egy 3,7 millió holdas területet biztosítsanak. A Discovery 2022-ig teljes mértékben finanszírozza a terület fenntartását, és együttműködik a WWF-fel, hogy újabb támogatásokat teremtsenek elő a projekthez. Az adománygyűjtéshez ezen az oldalon lehet csatlakozni: https://projectcat.discovery.com/tigerland. A 2019. december 31-ig beérkező adományok összegéhez a Discovery további 250 000 dollárt tesz majd hozzá.

A 2019-es Sundance Filmfesztiválon bemutatott Tigrisek földjén két szenvedélyes aktivista életét mutatja be, akik - bár időben 50 év választja el őket - életének fő küldetése a kihalás szélén álló tigrisek megmentése. A két Oscar® díjas alkotó - Ross Kauffman rendező (Born into Brothels) és Fisher Stevens producer (Az öböl) filmje az ember és a világ egyik legfigyelemreméltóbb teremtménye kapcsolatának története.

"Nem véletlen, hogy logónkban is szerepel a Föld: a bolygó védelme a Discovery DNS-ének része. Felelősségünk és kiváltságunk egyszerre, hogy segítsünk megőrizni ezeket a csodálatos teremtményeket, akiknek szintén a Föld az otthona - mondta David Zaslav, a Discovery vezérigazgatója. - Nem elég, ha csak beszélünk róla, cselekednünk is kell. A CAT projekt keretében a WWF-fel közösen már nagy lépést tettünk afelé, hogy elérjük célunk: 2022-re megduplázni a vadon élő tigrisek számát. Nem hagyhatjuk, hogy ezek a fenséges állatok eltűnjenek."

"A múlt században a tigrispopuláció becslések szerint 95%-kal csökkent, de néhány kormánynak, valamint elkötelezett férfiaknak és nőknek köszönhetően vannak olyan helyek Ázsiában, ahol a vadon élő tigrisek száma újra növekedésnek indult - mondta Ginette Hemley, a WWF-US alelnöke. - A következő évtized kritikus fontosságú lesz a faj számára. A Discovery támogatásával növelhetjük erőfeszítéseinket a vadon élő tigrisek védelme érdekében olyan fontos helyeken, mint a Bikin Nemzeti Park."

A tigriseknek hatalmas földterületre van szükségük az élethez. A kezdeményezés védi a létfontosságú erdőket is, ami a helyi közösségek és a bolygó egésze számára is előnyös. Hasonlóképpen, a tigrisek és élőhelyük védelme segít megvédeni más fajokat, amelyek a tigrisekkel osztoznak az élőhelyen.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!