mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Tóth Gábor
Geometry Global
CEO


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen előnyei vannak az SMR henger használatának?
2019-08-26 17:07 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bátran kijelenthetjük, hogy az SMR henger a reneszánszát éli. Ma már a legtöbb edzőteremben ott vannak ezek az eszközök, de sokan rendelnek maguknak otthoni használatra is.

Teljesen mindegy, hogy valaki csak hobbi szinten sportol vagy profi, az izmok lazítása, nyújtása egyformán fontos, amire az SMR henger kiválóan alkalmas. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg, hogy pontosan mi is ez az eszköz, és milyen esetekben javasolt a használata.

Mi az az SMR henger?

Az SMR egy angol betűszó a Self Myofascial Release rövidítéséből, ami nagyjából annyit tesz, hogy magadon végzett izompólya fellazítás. Vagyis tulajdonképpen egy eszköz segítségével végzett önmasszázsról van szó, aminek során az egyébként költséges masszázs előnyeit élvezheted, miközben csak egyszer kell fizetned érte.

A SamanSport.hu-nál is megtalálható SMR henger minden sportoló számára hasznos, de gyakorlatilag bárkinek ajánlott, aki szeretné regenerálni az izmait. De miért is olyan jó ez az eszköz, és milyen előnyös hatásai vannak?

Miért érdemes beszerezned és használnod az SMR hengert?

Az edzések utáni nyújtás fontosságával mindenki tisztában van, aki valamilyen sportot űz. Ennek ellenére sokan mégis elbliccelik, mondván, nincs már rá idejük, vagy egyszerűen lustaságból hagyják ki. Miért baj ez? Azért, mert a nem megfelelően végzett edzés vagy nyújtás a salakanyagok felhalmozódását okozza, de úgynevezett trigger pontok, azaz izomcsomók/gócok is megjelenhetnek a test bizonyos részein.
A trigger pontokat nagyon könnyű felismerni, az adott helyeken ugyanis egy csomót lehet kitapintani, ami nyomásra fájdalmas. A masszőrök is ezeket a pontokat keresik meg, és igyekeznek megszüntetni, hiszen a fájdalom mellett, ami már önmagában kellemetlen, az edzés során nyújtott teljesítményre is hatással lehetnek. Nem engedik ugyanis, hogy az izmok a normál tartományban működjenek, ezzel pedig lehetetlenné teszik az optimális fejlődést.

A masszázs segíti a regenerációt, hatékonyabb izommunkát tesz lehetővé, és javítja az izomrostok minőségét, így azok lazábbá válnak. Emellett serkenti a vérkeringést, és a salakanyagok kiürülését, valamint szerepet játszik a sérülések megelőzésében is.
És most képzeld el, hogy ezekért az előnyökért ezentúl nem kell masszőrhöz menned! Elég beszerezned egy SMR hengert, és bárhol, bármikor használhatod az eszközt!

Hogyan használd a masszázshengert?

Elöljáróban annyit meg kell említeni, hogy a henger első néhány használata nem lesz leányálom, de gondolj arra, hogy mindezt a nagyobb probléma megszüntetése érdekében teszed.

A henger alkalmazása egyébként rendkívül egyszerű: terheld rá azt a testrészed, amin használni szeretnéd - például a vádlid -, és gurulj rajta előre-hátra, illetve mozogj oldalra is. Ha nem vagy biztos abban, hogy jól csinálod-e, akkor keress az interneten ezzel foglalkozó videókat, oktatóanyagokat, amikből számtalan hasznos tanácsot is kaphatsz.


(x)További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!